Annons
AnnonsAnnons

Swedish Fashion Talents 2014, modevisning och mingel


Det har varit lite spring på lokal för mig i veckan, därav klen uppdatering. Det är ju modeveckor nu, så det är mycket events och tillställningar av fashionkaraktär. I måndags var jag alltså på mingel på kulturhuset som Stockholm Fashion Week hade i samband med Svenska Moderådet och Peugeot inför satsningen med Swedish Fashion Talents. Årets pristagare i tävlingen utsågs, begåvade Henric Dahl som driver märket Castor Pollux – grattis! Mer om Castor Pollux senare på chic.se. Det var oerhört VARMT i mingellokalen och där visningen skedde, så det var en aningen svettig modemaffia som spänt iakttog de duktiga talangernas kreationer på catwalken.

CHIC har haft en tävling på instagram med hashtaggen #12daysofFashion i maj månad som ni kanske minns, där vi uppmanade er att lägga upp kul bilder under 12 dagar. Två vinnare drogs av alla ni som tävlade, Eddie Fischer och Julie Yu. Grattis till er båda! Eddie och Julie fick gå på modeminglet och sitta front row under modevisningen.

Här är Eddie Fischer, en av våra instagramvinnare, tillsammans med CHICs populäraste bloggare Susanne Histrup (som lyste upp lokalen härligt med sin knallrosa cashmeretröja och färgsprakande Mawi-clutch) och så jag. Jag hade på mig spetsklänning från Zara, väska från Marc by Marc Jacobs, skor från Karen Millen och örhängen från Dji Dji Italia.

SFW Eddie Histrup C8

Söta modestudenten Julie Yu var också en av våra instagram-vinnare.

SFW Julie Yu

Mina favoritlooks från visningen ser ni här. Från vänster en svepande, drömsk klänning från Jennifer Blom. Till höger en underbart Kermit-knasig couturekreation från galet begåvade Carolina Rönnberg bakom märket Wilhja.

Blom Wilhja

Jag gillade även Isabell Yalda Hellysaz bärbara plagg med finurliga detaljer, i sobra grå toner. Liksom Black Books supersköna och funktionella sweatshirts med kul print på ärmarna.

Hellysaz bb

Stilige designerstärnan Henric Dahl bakom det skräddade herrmärket Castor Pollux blev märkbart tagen och lycklig över förstapriset!

Castor Pollux Peter Hakansson 07

TAGGAR
3 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar