Annons
AnnonsAnnons

Speedquizsvar del 1: Min nedlagda 5:2-diet, om wedgesneakers fortfarande är the shit och minnesvärda intervjuer


Kör du fortfarande med 5:2-metoden? Vad tycker/tyckte du om den? /Anna

SVAR: Jag höll ut i tre veckor sen ledsnade jag. Under den tiden kompensationsåt jag dessutom på de dagar man skulle äta ”normalt” så jag gick inte neer ett ojta. Eller – första veckan var jag strikt och gick ner ett kilo. Sen spårade jag ur och det blev plus minus noll med viktnedgången efter det. Jag tror fortfarande att det är en bra diet och när jag känner att karaktären är mer intakt någon gång (kanske aldrig…?) så kan jag tänka mig att ge den en ny chans. Men för mig blir det rörigt även om man får bestämma själv vilka dagar man ska halvfasta. Då jag tränar tre dagar i veckan så blir jag helt galet hungrig om jag inte äter normalt under de dagarna och på helgerna vill jag verkligen inte halvfasta. Jag tänker starta en EGEN diet som heter 4:3, som jag tror STENHÅRT på, ska utveckla den mer här i bloggen nästa vecka! Alltså: man äter hyfsat nyttigt och vettigt måndag till torsdag. Inga maxantal på 500 kalorier, men man får liksom skärpa till sig. Hålla sig borta från skräpmat, inte dricka alkohol, inget godis, så lite kolhydrater som möjligt, gärna en del detoxjuicer och mkt grönsaker. Strikt! Och tråkigt. Sen så kan man äta hyfsat onyttigt fredag, lördag, söndag. Alltså – man kan unna sig efterrätt om man går på middag, man kan ta lite chips eller godis till fredagsfilmen, man kan käka rostade mackor till frukost med jordnötssmör på söndag. Osv. Men inte överdrivet svullande, bara lite mer av livets goda. Och unna sig nåt glas vin eller annat man gillar. Sen är det back to strikt kost igen på måndagen för att rensa kroppen på slaggprodukter efter helgens dekadens. Jag tror att DETTA är något som passar i alla fall mig betydligt bättre. Vad tror ni?

Älskar nya CHIC-tidningen!!! och så till min fråga… tycker du fortfarande man kan satsa på wedge sneakers? jag är otroligt sugen på ett par Isabel Marant! /Ellinor

SVAR: Så härligt att höra att du älskar nya CHIC! Nya CHIC älskar dig också! Du kan absolut satsa på ett par Isabel Marants wedgesneakers. Trenden är fortfarande stark och Marant har flera modeller nu i olika utföranden som är snygga, på såväl Net-a-Porter som My-Theresa.com. Något billigare är underlinjen Etoile Isabel Marant. Finns ju massor av varianter från andra märken också men just Marants känns ju som originalet. Jag är också sugen och tänker slå till i höst! /C

Vilken är den mest minnesvärda intervju du gjort? Vem skulle du helst vilja intervjua nu? Har du någon artikel du skrivit genom åren du är extra stolt över? /Eleonore

SVAR: Tyvärr glömmer man ju så lätt… Jag har jobbat som redaktör/skribent i över 18 år och det har ju hunnit bli väldigt många texter och intervjuer genom åren. Jag minns fortfarande med ett leende då jag som en av få svenska journalister fick flyga till New York för att intervjua Sex and the City-skådisarna. Särskilt Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall var roliga att träffa privat. SJP var reserverad och misstänksam men släppte loss lite senare. Kim var mer självsäker och inbjudande och bjöd oerhört mycket på sig själv, inte olikt sin rollkaraktär i serien, Samantha. Artikeln om mitt sockermissbruk i CHIC, eller då jag skrev om min viktresa i ett annat nummer, är texter som fortfarande berör folk. Senast i förrgår kom en okänd kvinna fram till mig innan jag skulle kliva på pendeltåget och tackade för artikeln om mitt sockermissbruk eftersom hon kände igen sig så mycket. Jag är nöjd med båda mina böcker också, eftersom jag får mail och kommentarer precis varenda vecka (år ut och år in) från läsare som tackar för dom, trots att det var så länge sen jag skrev dem – och trots att de idag är helt omöjliga att köpa (man får låna på bibblan). Det är en oerhörd ynnest och bekräftelse. Jag intervjuar ju oftast kändisar inom det glamourösa segmentet, dessa texter må ju vara underhållande på sitt vis men det är ju inte kärnfysik vi talar om. Ibland kan jag vara lite avundsjuk på journalister som gör riktigt viktiga reportage, som riskerar livet för att kunna återberätta historier och saker som sker runt om i världen. Som Magda Gads reportage i senaste CHIC från Kongo, där hon och fotografen fick anlita beskydd, särskilt under transporterna i djungeln. Att utsätta sig för sådan fara och sedan med stringens och skicklighet berätta så engagerat om missförhållanden och orättvisor – SÅNT blir jag stolt över – att andra gör, alltså. Sånt imponeras jag av. Det känns extra bra att vara chefredaktör sådana tillfällen och kunna ge dessa texter stort utrymme. Vem jag helst vill intervjua? Väldigt gärna Oprah Winfrey och Barack Obama, kanske samtidigt?! Madonna vore roligt, mest för att jag fick så sjukt dåligt intryck av mitt första möte med henne för massor av år sedan under en konferens. Då hon är en av mina största förebilder hade det varit kul om hon inte var så dryg och divig, vilket hon tyvärr var. Men alla kan ha en dålig dag. Jag vill gärna få ett nytt tillfälle och EGEN tid med Madonna, utan 150 andra reportrar i rummet. /C

 

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar