AnnonsAnnons

Nu testar jag Total Skin Renewal från Swiss Clinic


Förra veckan så blekte jag tänderna. Det kunde ni läsa om här. Då hade jag blekt tänderna i 4 dagar och märkte redan resultat. Och då var det några av er som blev arga och tyckte att det var ”fusk” eller ”fejk” för att de blev ”för vita” på för kort tid. Jag vill poängtera att det inte föreligger något som helst fusk i dessa eller något annat av mina inlägg. Däremot kan bilderna ha varit missvisande eftersom de var tagna i olika ljus och eftersom jag hade läppstift på ena bilden men inte den andra (har man läppstift blir kontrasten mot tänderna skarpare och de ser vitare ut). Nu har jag testat Swiss Clinics blekmetod för hemmabruk (Swiss Whitening) ytterligare några dagar. Jag har faktiskt slarvat några dagar och inte blekt dem precis varenda dag (som man ska göra), så jag har lite blekgel kvar i den där doseringssprutan. Men låt säga att jag blekt dem i nio dagar nu, eller nio tillfällen . Så här ser resultatet ut nu (bilder tagit i samma osmickrande ljus, så här finns inget finsmickrande filter eller annat som påverkat om ni nu tror det). Rätt så markant skillnad måste jag säga! Jag ska visa det slutgiltiga resultatet lite längre fram då jag är helt klart med blekmetoden. Men än så länge är jag väldigt nöjd, jag tycker inte att de blev så mycket ljusare efter de där första fyra dagarna dock (effekten märks rätt så direkt). Men det kanske bara är min egen känsla. Du kan köpa Swiss Whitening till reducerat nu, här!

Swiss 2

Nu ska jag testa ytterligare en behandling i Swiss Clinics sortiment, nämligen deras Total Skin Renewal. 

Swiss Total Skin Renewal Kit består av en Swiss Skin Roller, Swiss Rejuvenator och Swiss Immunizer. Jag har även använt Swiss Sanitizing Spray som är en antibakteriell spray med aloe vera och vitamin E (sprayen ingår dock inte i kitet utan för införskaffas separat, kostar 79 kr).

Det här är ingen quick fix till behandling utan den kräver tid, tålamod och noggrannhet. Behandlingen går ut på att motverka och behandla skadad hud, bristningar, ärr, rynkor och eksem med hjälp av så kallad ”needled therapy”, alltså 540 micronålar i kirurgiskt stål (skin rollern). Dessa nålar gör små kanaler i hudens översta lager och på så vis sätter kroppens läkningsprocess igång som stimulerar kollegenproduktion och produktion av ny hud. Det här är ingen ny företeelse inom hudvård, utan olika typer av peeling funkar på samma vis, men det här är mer hardcore kan man säga.

Efter behandlingen med hudrollern så ska området smörjas in med en gel, Swiss Rejuvenator, med det immunstärkande ämnet betaglukan. När huden är så pass ”öppen” som den är då man ”ruggat upp” den, så absorberas upp till 300 gånger så mycket av gelén, då den verkligen tränger in djupt i huden. Gelén stärker hudens immunförsvar och bidrar till att läka huden snyggare än bättre än den var tidigare. För att ytterligare boosta immunförsvaret ska man äta Swiss Immunizer som innehåller ”mikroniserad betaglukan” (jag vet, låter som rena grekiskan, haha).

Man jobbar så att säga både inifrån och utifrån med denna behandling. Och vill man vara krass så går behandlingen ut på att man först stressar huden och ruggar upp ytan och därmed kickstartar hudens egen läkprocess, för att forcera fram vackrare hud. Och när huden är blottad och utsatt så lugnar man den med en gel fullproppad med välgörande grejer som huden suger åt sig ivrigt. Det låter värre än vad det är, men rent teoretiskt funkar det så.

SÅ HÄR GÖR DU: 

  1. Se till ansiktet är helt rent. Jag utför behandlingen på kvällen, efter att jag rengjort ansiktet från smink med mera. Viss rodnad på huden kan uppstå så ett tips är att utföra behandlingen på kvällen så att huden får lugna sig och återhämta sig under natten. Desinficera området som ska behandlas med hudsprit eller annan bakteriedödande vätska. Jag använder Swiss Clinics Sanitizing Spray, men annan hudsprit går lika bra. 
  2. Ta fram Skin Rollern och dra den mot området du vill behandla. Rulla fram och tillbaka med ett lätt tryck, horisontellt, vertikalt och diagonalt. 3-4 drag åt varje håll, sen byter du. Jag brukar köra lite extra, men riv inte och pressa inte Skin Rollern för hårt. Det ger effekt ändå! Jag har känslig hy i ansiktet och använder hudrollern med kortast nållängd (0,2 mm, det finns tre olika nållängder). Om du vill ge celluliter på överarmar eller lår en omgång av denna behandling kan du använda den längre nållängden som river till lite mer.
  3. Efter ”rullandet” med nålplågar-manicken tar du fram gelén Swiss Rejuvenator. OBS! Se till att ha rena händer innan du applicerar den. Massera in gelén ordentligt. När huden ändå är så här mottaglig för godsaker brukar jag passa på att (efter gelén har absorberats) applicera en riktig fuktbomb till nattkräm.
  4. Efter behandlingen är det viktigt att du rengör din hudroller. Skölj den under vattenkranen och spraya den sedan med en antibakteriell spray för att döda alla bakterier så att den är fräsch för användning nästa gång. Avsluta behandlingen med att ta din dos av Swiss Immunizer, ta 1-2 kapslar per dag (på tom mage). Om du precis ätit middag på kvällen när du gör den övriga behandlingen så ställ din tablett som du kan ta direkt på morgonen efter istället.

OBS! TÄNK PÅ: 
• Gör behandlingen på kvällen, varje kväll i en veckas tid. Sedan låter du huden vila någon vecka. Därefter kan du ta upp behandlingen igen vid behov.
• Det svider till lite och huden blir röd. Jag märkte att huden betedde sig som när man varit i solen och ”fjällar” lite. Det är helt okej, det känns som att man ömsar skinn och kanske är det just det man gör också?

Nå, funkar det då? Jag återkommer med full rapport om tio dagar då jag testat detta hela perioden ut – så kan jag avgöra om huden ändrat utseende. Det jag kan känna efter några dagars behandling är att det ”nyper till” lite när man drar hudrollern i ansiktet, men det känns samtidigt som en riktigt välgörande punktmassage av intensiv karaktär, man riktigt SER hur huden får stimulans och blir lite rosig och ser frisk ut precis då man masserat in gelén. Men det är än så länge alldeles för tidigt för mig för att ge mer omdöme än så.

Denna behandling kostar egentligen 1785 kr men just nu kan ni köpa Swiss Total Skin Renewal för endast 1199 kr.

Skin renewal 8 dec

TAGGAR
505 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIV
Laddar