Annons
AnnonsAnnons

Min smalfixande outfit från ”Förkväll”, 6 detaljer som gör det


Så här klädde jag mig smalare igår i TV4:s ”Förkväll”:

Flinkenberg red

1. Jag satsade på en röd, figursydd klänning. Lagom längd, strax ovanför knät, och så är den inte för åtsittande runt överarmarna så det blir fula valkar, samtidigt som den är figuranpassad och insydd på precis rätt ställen. Bara den här klänningen drar av några kilon på helhetsintrycket eftersom den sitter perfekt!

Köpinfo: Klänningen har jag köpt på Coast på NK för 1295 kr. Coast finns även på fler ställen i Sverige. Du kan också kolla in deras plagg på deras hemsida. Märket Coast är bra ur figurfixarsynpunkt eftersom de har ett väldigt brett sortiment av storlekar. Oavsett om du är väldigt petite eller drar storlek 48 hittar du fina festplagg och lite snyggare vardagsoutfits här. Det röda tygbältet har jag dock tagit bort här och ersatt av ett annat skärp.

2. Ett smalt skärp, s k ”skinny belt”. Det heter inte skinny belt för inte! Satsa på smala skärp om du vill framhäva midjan och skapa spännande silhuett. Ögat dras då dit istället för till dina bredare punkter på kroppen. Den riktigt trendiga väljer två skinny belts som hon bär samtidigt, lite omlott. Men alltför breda och klumpiga bälten blir svåra att sitta i om du inte har helt platt mage… 😉

Köpinfo: Sorry, har snott/lånat skärpet från CHIC:s moderum… Vet att det kommer från en budgetkedja, men minns inte vilken. Återkommer om detta på måndag! Liknande såna här bälten hittar du nästan överallt, på Gina Tricot, H&M, Topshop, Åhléns, Lindex, m fl.

3. Matta, svarta strumpbyxor. De ska vara mörka som synden och inte det minsta glansiga! Släng alla dina svarta strumpbyxor med glans i som inte är tillräcklig mörka och har för låg denier. Omodernt och osmickrande för dina ben! Välj ett par i skön bomullsmix. Och allra helst satsar du på ett par strumpbyxor med inbyggd gördeleffekt upptill som håller in magen. Wolford har sådana, bland andra.

Köpinfo: Mina strumpbyxor köpte jag i all hast innan programmet på Twilfit, de kommer från märket Bleuforet. Dyra, kostar 249 kr, men klarar flera tvättar och är supersköna!

By Malene  Birger

4. Kraftiga, höga klackar. Höga klackar ger snyggare och slankare ben på sekunden. Men välj rätt typ av klackar. För smala och spetsiga pumps kan bli lite svårburet om du är storlek större. Hitta proportioner istället med rejäla kängor som har lite klumpigare rågummisula till klackar, som klarar Sveriges vinterklimat. Snörningsmodellen gör att du kan justera dom så att de passar, även om du har lite bredare anklar och vader.

Köpinfo: Dessa Burberry-liknande snyggingar till kängor är från By Malene Birger och kostar 3 795 kr. Liknande hittar du för en billigare slant på Din Sko och Scorett.

Stella

5. Statementväska i XL-modell. Om du inte kommer i dyra designerfodral eftersom de inte görs i din storlek, men ändå vill imponera med något märkesköp så gå all in på handväskan! Handväskan ska göra ett statement och signalera att du menar allvar. Glöm små fjuttiga aftonväskor eller mindre axelremsväskor, de gör bara att du ser större ut än du är. Nej, handväskan ska nästan vara löjligt stor och ta plats.

Köpinfo: Det här är höstens riktiga dyrgrip från Stella McCartney, från Savannahs. Den kostar 13 195 kr. Vill du inte lägga en smärre månadslön på en väska finns det stora statementväskor från Zara eller Friis & Co som påminner om denna runt tusenlappen eller mindre.

6. Mirakelfixande underkläder. Nu syns dom inte på bilden förvisso, men effekten av dem ser du ju. Jag har en Spanx-body som håller in på rätt ställen. Korsettliknande underkläder är toppen då du slipper skarvar och valkar. Hållningen blir finare och silhuetten slank och snygg. Du hittar en äldre bild på mig ENBART iklädd denna kroppskramande figurstrumpa här!

TAGGAR
9 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar