AnnonsAnnons

Istället för pepparkakshus: pepparkakståg!


Vanligtvis brukar jag lägga ner 2 dagar på att göra årets pepparkakshus. Och hinner både svära, krascha bitar, bränna plåtar, bränna mig på sockret och ångra mig/ge upp flera ggr på kuppen. En jäkla pärs varenda år!

Så denna jul fick det bli en enklare variant. Googlade lite efter alternativ inspiration och valde sen ett tåg eftersom min 4-årige son är förtjust i just tåg.

Sagt och gjort. Själva ritningen/bitarnas komposition improviserade jag genom att studera bilder av tåg. Kruxet var förstås den böjda biten men det löste jag genom att grädda den delen över en toarulle som jag klätt in med bakplåtspapper!

Knepet är sen att skära till bitarna med vass kniv, pensla/damma av smulorna med en sån där glacerings/matpensel.

Vill man fuska kan man göra som Charlotte Perrelli och köra limpistol istället för bränt socker (man äter ju aldrig det där dammiga, äckliga huset ändå), men eftersom jag inte kan lita på att samtliga mina tre barn kan hålla sig från att i smyg bryta av en bit och äta så kör jag old school…

Och kristyren måste vara jättehård! Går bara åt en äggvita men shitloads av florsocker. Och så lite pressad citron (hade ingen ättiksprit hemma).

Detta tåg tog kanske två-tre timmar att pyssla ihop istället för två dagar… Och barnen blev nöjda! I den lilla vagnen tänkte jag sen ställa godis som skumtomtar mm.

IMG_1348.JPG

IMG_1362.JPG

IMG_1344.JPG

TAGGAR
1 095 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIV
Laddar