AnnonsAnnons

Färga ögonbrynen-guiden du faktiskt inte klarar dig utan…


Om ni undrar hur det gick för mig att färga ögonbrynen hemma kan jag meddela att, tackar tackar – det gick alldeles utmärkt! Jag har ju snitsen inne efter åratal av övning. Några av er skrev i kommentarsfältet att ni undrar hur man får till det snyggt med mera. Och här ska ni få Den Ultimata Guiden:

FLINKENBERGS FLINKA GUIDE TILL HUR DU FÄRGAR ÖGONBRYNEN HEMMA MED SALONGSRESULTAT

1. Köp Depends eller Colorans produkter för hemmafärgning av fransar/bryn. OBS! Jättevarning utfärdas dock för skitprodukten ”Snabbfärgning” som även Depend säljer, som jag testade av misstag och fick tuschpenneeffekt-liknande sniglar till ögonbryn som såg ut som FAN (och omöjligt att tvätta bort). Vill du ha bra drag så fega inte i val av färg. Svart är inte så hårt som det låter, särskilt inte om du har få hårstrån i bryna som jag. Jag har valt svart de senaste åren. Brunt finns också samt brunsvart, men de blir liksom lilabruna på mig och ser bara konstigt ut. Svart blir märkligt nog mest naturligt. Du får testa dig fram till rätt nyans! Produkterna är inte särskilt dyra, kostar runt hundralappen, så köp lite olika nyanser om du är osäker.

Här kan du köpa Colorans hemmafärgning för ögonbryn och ögonfransar

2. Se till att brynen är fullständigt rena och fria från makeup eller oljiga lotions. Du kan dra med en bomullstuss fuktad med ansiktsvatten för att få färgen att fästa bättre. Brynen måste vara snustorra innan du kör igång.

3. Blanda ihop geggan enligt instruktionerna i den medföljande lilla plastkoppen. Applicera RIKLIGT med färg på brynen, även utanför. ”Gnussa” in färgen rejält så att den verkligen täcker hela hårstråna, och tryck med den lilla appliceringspinnen så att färgen även ligger nära mot huden.

4. Då du täckt varenda hårstrå i brynen there is måste du SNABBT justera bort överflödet. Detta är denna pikanta detalj som många missar. Skit i bruksanvisningen som hänvisar till ”feta krämer” som ska skydda mot missfärgningar på huden eller liknande. Fastnar krämen/färgen på huden så blir du mörk där med liksom, that’s it. Och det gör inget, för det får dina bryn att se mer täta och intensiva ut. MEN då måste du ha preciserat och definierat brynen först. Och detta gör du genom att ta torra tops och försiktigt ”dra” bort överflödig färg, samtidigt som du skulpterar fram en snygg form på ögonbrynen. Börja med att dra bort underifrån och skapa snygga måsvingar. Nästan som att du skulle ha målat dit ögonbrynen med akrylfärg! Ta hellre bort mer än för lite, färgen expanderar ändå under verkningsprocessen och kommer att ge större effekt än du förväntade dig.

5. När du fixat en snygg form och har två kolsvarta eller mörkbruna snygga måsvingar till ögonbryn som stirrar mot dig i spegeln och ser så där lagom seriefigursgalen ut – då är det dags att sätta sig och vänta och låta färgen verka! Jag brukar låta den sitta i rejält länge, längre än de rekommenderar. Upp till en halvtimme. Det är ingen fara, det är inte så att brynen trillar av eller nåt.

6. Efter verkningstiden torkar du bort färgen först med en torr bomullsrondell. Sedan fuktar du bomullsrondeller/tussar och sköljer bort/gnuggar bort överflödig färg. Därefter är dina bryn nyfärgade och snygga! Överkurs är att i detta lägga plocka dem lite grann med pincett för att skapa en ännu mer perfekt och definierad linje. Klart!

OBS! – dessa steg gäller inte att färga fransarna. Detta tycker jag är MYCKET svårare och jag är superstressad över att få in sån här giftig skit in i ögat, vilket man får om man ska ha ett bra resultat nära fransroten. Jag föredrar att färga fransarna på salong. Men brynen fixar jag minst lika bra själv. Good luck alla ni med fjösiga bryn som jag, berätta gärna hur det går för er att färga hemma!

OK, jag är osminkad och glåmig som fan på den här bilden, men känner mig ändå inte helt hopplös, just för att ögonbrynen sitter på plats och faktiskt syns! Så här bleka och osynliga var brynen innan färgningen för er som glömt…

TAGGAR
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIV
Laddar