Annons
AnnonsAnnons

Beautyfix inför gala + 20% rabatt för dig på skönhetsbehandlingar på Spa by Us!


Beauty ellegalan 1

Årets deppigaste månad, när man är som mest glåmig – ger det som allra STÖRST effekt att göra salongsbehandlingar, I tell you! Jag gör behandlingar på skönhetssalonger året runt, men sällan känns det så välbehövligt som nu på vintern då huden har krackelerat totalt av kall luft och blåst utomhus och torr värme inomhus. Håret är hopplöst och pedikyr är kanske inget man prioriterar om ingen ska se ens tår den närmaste tiden.

Ska man på gala (som jag var på i fredags, på ELLE-galan) eller en större fest, kan det vara lyxigt att unna sig en proffsig behandling och njuta i någon timme. Jag är apastressad nästan dygnet runt – är det inte stress med jobbets deadlines så ska jag hetsa hem och hämta barn på förskola, fylla vitvarorna hemma, laga mat, plocka undan, läsa läxor, ja – ni fattar.

Mitt normaltillstånd i fixat läge, utseendemässigt, ser ni på ”Före”-bilden här ovan. Haha… Och så ser ni hur glamourös jag blev till röda mattan sen – fantastiskt, eller hur? Vilken förvandling! Men det ska gudarna veta att det ligger lite jobb bakom… Nämligen nedanstående steg:

Beauty ellegalan 2

EN VECKA INNAN GALA: 
• Jag gjorde IPL-behandlingSpa by Us. Du kan läsa mer om den behandlingen här. OBS! Vill du också göra detta? Ring och boka tid på Spa by Us, tel 08-611 23 11 och uppge koden ”Charlotta – CHIC” så får du 20% rabatt på behandlingen! Gäller januari och februari ut!

TRE DAGAR INNAN GALA:
Pedikyr modell hardcore, alltså medicinsk fotvård med underbensmassage. Du kan med fördel göra pedikyren samma dag som galan med efterföljande fot- och underbensmassage. Det kan driva ut vätskesamlingar från vaderna/fötterna om de lätt svullnar, vilket gör det lättare att bära högklackat senare på kvällen. Jag gjorde min pedikyr här.

• Manikyr. Frida på Frida Selkirk Nailstyling lät mina naglar gå i temat för klänningens färg och form, alltså rött och guldmetallic för att ta upp effekten i skärpet. Eftersom jag kör old school akrylnaglar med tippar och inte gelé (som alla moderna kvinnor/tjejer gör…) så funkar egentligen inte såna här folierade Minx-naglar på mig, eftersom de fäster bättre på ”mjuka”, böjliga och naturliga naglar. Men Frida fuskade lite genom att verkligen försluta dem med något scellack ovanpå, så att de skulle klara sig åtminstone i två dagar utan att rivas upp/lossna på sidorna (OBS! Mixtra inte med sånt här själv utan låt ett proffs sköta det! Vi snackar kemi och massa mixar här av ämnen man inte ska leka med). Naglarna höll under galan med på söndagen tappade de coola guldnaglarna greppet och då drog jag av den lilla guldfolien från nageln.

TVÅ DAGAR INNAN GALA:
Ögonfransförlängning. Jag har inga problem att fixa makeupen själv till såna här fester, men att applicera lösögonfransar är jag superdålig på. En ögonfransförlängning är något jag gör kanske 2-3 ggr per år, det håller cirka två veckor. Man kan förstås hålla efter förlängningen kontinuerligt, ta av dom och sätta i nytt set mm om man vill ha Bambi-fransar året om. Men för mig räcker det med den är lilla extra glamourknuffen inför stora fester. Ett plus att du är snygg även veckan/veckorna efter med dina nya fransar! Det är proffsiga Marika på Spa by Us  som gör mina fransar. Det är en hel vetenskap kring detta och Marika är väldigt noggrann och väljer selektivt ut längd, böjning och allt som ska funka just för dina fransar och din ögonform. OBS! Vill du också göra detta? Ring och boka tid på Spa by Us, tel 08-611 23 11 och uppge koden ”Charlotta – CHIC” så får du 20% rabatt på behandlingen! Gäller januari och februari ut!

• Oxygen intraceutical/Madonnabehandling. Den här fuktbomben deluxe till ansiktsbehandling har jag också testat tidigare med finfint resultat. Perfekt inför en fotografering eller större fest. Effekten är inte permanent, men huden blir rejält återfuktad för någon/några veckor framöver. Det gör inte ont (men det känns kallt) och går ganska snabbt. Inga otäcka nålar eller annat, utan ett serum som slussas ner i huden med hjälp av renat syre. Ansiktets finare linjer fylls ut och huden blir återfuktad och får en helt ny lyster. Vissa säger att en del linjer försvinner helt med denna behandling. Det har dock inte jag märkt, då ska man nog behöva upprepa behandlingen rätt många gånger. Alternativt heta Madonna (den är uppkallad efter henne, då det är hennes favvo-behandling), som har råd att ha en särskild assistent med denna maskin med sig som ger henne denna dyra behandling var fjärde dag typ… OBS! Vill du också göra detta? Ring och boka tid på Spa by Us, tel 08-611 23 11 och uppge koden ”Charlotta – CHIC” så får du 20% rabatt på behandlingen! Gäller januari och februari ut!

EN DAG INNAN GALA:
• Ögonbrynsfärgning. Som ni vet finns det vissa saker jag faktiskt hellre gör hemma själv än på salong – och färga ögonbrynen är en sån sak. De blir aldrig tillräckligt mörka och intensiva när jag färgar dem på salong! Bilden ni ser ovan är under själva processen förstås, inte det färdiga resultatet, haha… En väldigt komplett guide till hur du färgar brynen själv hittar du här! (För övrigt mitt mest lästa blogginlägg ever!).

SAMMA DAG SOM GALAN:
• Ögonkräm med utslätande askungeeffekt. Jag har (på grund av solande och raj raj-festande i mina synders ungdom), en del fåror och kråksparkar och finare linjer runt ögonen. Dessa går inte att sminka bort. Det finns förstås mer permanenta ingrepp att göra för detta område (fillerinjektioner mm), men det är faktiskt relativt svårbehandlat. Jag frågade Carina Agdelius som driver Agdeliuskliniken vad man kan göra åt detta. Hon rekommenderade mig att använda speciellt framtagna hudvårdsprodukter av det schweiziska märket Teosyal. Deras ögonkräm ”Advanced Filler” som hon tipsade om är något i hästväg, må jag säga! Hon smorde in mitt ena öga med krämen och så fick jag vänta någon minut. Sedan kunde jag jämföra resultatet med det ”obehandlade” ögat. Och man kunde bokstavligt SE hur mkt slätare området blivit! Det här är ingen vanlig ögonkräm, så du kan inte springa till Kicks och köpa den direkt. Utan du måste i nuläget besöka Carinas klinik, Agdeliuskliniken, för en konsultation innan du kan köpa den. Det är starkare ingredienser i den än ordinarie ögonkrämer, därför är det noga med hur man applicerar den osv. Krämen kostar 795 kr. Låter det för bra för att vara sant? OK, då kommer baksidan: effekten räcker bara i tio timmar. Huden ”plumpas” alltså upp, sedan återgår den till det normala igen. Men det räcker ju gott och väl en gala i alla fall! Och hela flaskan räcker till flera festtillfällen, eller en vanlig glåmig tisdag i januari…

• Urtagbar hårförlängning. Det krävs MYCKET hår för att få till ett fab Hollywood-svall. Det har inte jag! Men jag har snälla vänner… Min kollega på jobbet, Jenny Rathje, fixade hårfix åt mig som en födelsedagspresent i förskott! Det kom en duktig frisör, Linda Gillström till redaktionen och proffsfönade mitt hår, tuperade och fixade och satte i lyxiga extensions från Balmain. Hårtränsarna satte hon fast med vanliga hårspännen och det höll alldeles utmärkt hela kvällen. Och hela dagen efter också kan jag påpeka! Löshåret fick jag behålla för att återanvända vid annat tillfälle. Men det gäller ju att ha koll på hur man ska styla håret också…

TAGGAR
7 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar