Annons
AnnonsAnnons

Äntligen dags att rösta!


Underbart med val idag! Känner ni spänningen i luften? Många av er kanske redan har röstat, men jag och många med mig tycker liksom att det är lite av en folkfest att gå till vallokalen på själva valdagen, alltså idag. Enligt SVT så var det alldeles nyss över 1 miljon människor med rösträtt som ännu inte hade röstat. Tror att vallokalerna stänger åtta eller nio ikväll så än finns det tid! Har du inte bestämt dig än kan du göra SvD:s test här. Liknande tester hittar du här. Det är extra viktigt i år att rösta tycker jag, så att vi förhindrar de otäcka främlingsfientliga vindarna som tyvärr har nått även Sverige. Ni får rösta på precis vad ni vill, så länge ni inte ger er röst till Sverigedemokraterna… Man brukar ju gnälla över att folk som svenskarna är bortskämda med demokrati och rösträtt, men jag tycker att engagemanget i år verkar vara större än jag kan minnas. På Facebook och i andra sociala medier surrar de politiska debatterna starkt. Och bland mina kända vänner och mediakollegor på Facebook verkar röster på Moderaterna, Miljöpartiet och F! vara de populäraste valen. Jag vet då sedan länge vad jag ska rösta på, men väljer att inte berätta det här utan låter ert eget sunda förnuft bestämma utan att påverkas av mitt val.

TAGGAR
11 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar