Annons
AnnonsAnnons

TACK kära vänner! Och här kommer lite svar på era frågor…


Ett varmt tack för alla fina gratulationer från både folk jag känner och andra, vad snälla ni är! Här kommer lite svar på era frågor (jag skämtade ju då jag skrev ”Frågor på det?”, men nu får jag stå mitt kast, haha…):

Grattis!! Vad roligt med tvillingar!
Har du några tips på hur man mörkar att man är gravid? Tänker i jobbsammanhang när det förekommer alkohol. Du borde ha exponerats för ett par sådana tillfällen tänker jag. :-) Kanske något att skriva om i tidningen?
grattis igen! /J

SVAR: Tack! Oj, ja, det där är ju en knepig fråga. Många vill ju inte berätta för tidigt. Det stämmer att jag exponerats för tillfällen då det förekommit alkohol… Några gamla klassiker man kan ta till är att skylla på att man går på penicillin och därmed inte får dricka. Eller så kan man säga att man detoxar (men då får man ju inte äta så mycket kul heller…). Eller så kan man skylla på att man tagit bilen (kräver dock körkort…). Eller så ser man till att fixa sina ”drinkar” själv och beställa saker som ser ut att ha alkohol i men som inte har det, typ en Virgin Mary, eller en enkelt tranbärsjuice med is i eller liknande.

Men GUUUD! Grattis Charlotta! Och tvillingar minsann! Det syns ju knappt att du väntar TVÅ och dessutom är i 5:e månaden?! Jag trodde man skulle se ut som en stor luftballong då? =) Vet du vilket kön det är? Enäggstvillingar? Tvåäggs? /Katrin

SVAR: Det är lite olika från fall till fall hur stor magen blir. Jag hade ingen stor mage då jag väntade Lukas, men folk säger ju att andra barnet gör att magen redan är lite ”uttöjd” och då brukar man bli större. Nu väntar ju jag två så jag bara avvaktar… Magen kommer säkert att explodera längre fram, det är jag säker på! Just nu är den dock inte alls stor. Jag mådde ju rejält illa första månaderna och har haft dålig aptit eftersom jag kräkts så mycket, det kan ju ha påverkat att jag ännu inte gått upp så mycket. Det är tvåäggstvillingar, en pojke och flicka.

Vad roligt med tvillingar! Var det via IVF, alltså provrörsbefruktning? Hur gammal är din son som du redan har? Vad ska barnen heta, vet ni vad det blir för kön? /Emma B

SVAR: Nej, det var ingen IVF inblandat, de kom till på det gammaldags sättet! 😉 Vi har inga tvillingar i släkten någon av oss. Men tydligen släpper kvinnan fler ägg då hon är över 30 och jag är ju 38 vilket kan hja påverkat. Vår son fyller 4 i februari. Vi vet inte vad barnen ska heta, kom gärna med förslag!

Okej, det kanske är dags att dra ner liiiteeeee på ditt tempo nu och släppa kontrollen något och delegera mera. Inte bara på jobbet. Men, tänker du göra som Charlotte i Sex and the City och köra designerkläder i större storlekar eller tänker du vara praktisk-svensk och skaffa mamma kläder? Ah, där har vi kommande modereportage! /Kajsa

SVAR: Jag har redan dragit ner på tempot en aning. Men för mig är det inget sjukdomstillstånd att vara gravid. Så länge jag, kroppen och bebisarna mår bra så funkar jag som vanligt. Inga konstigheter. Förra gången jag var gravid jobbade jag ända fram till förlossningen, jag hade inga komplikationer eller besvär alls av graviditeten då, mådde hur bra som helst. Det är nog mer längre fram i graviditeten när man känner sig tung och trött som man behöver lite mer pauser och vila. Men jag springer ju inte direkt på alla festinbjudningar jag får om jag säger så. Jag prioriterar det som är viktigt. Jag gör gärna en Charlotte och undviker mammakläder! Men designerkläder vete fasen, kan tycka att det är onödigt dyrt att kasta ut pengar på plagg i stooora storlekar som jag sen inte kan använda. Däremot köper jag större storlekar av kläder från Topshop, Zara, By Malene Birger m fl. Hade det funnits snyggare mammakläder hade jag däremot shoppat som en galning. Det kanske har blivit bättre på den fronten sedan jag var gravid senast? Får undersöka saken.

Hehe, jag tycker också det skulle vara roligt. Men jag är lite skeptisk, kikade på bilden där alla kommenterat men mitt otränade öga säger att det ser lugnt ut. Ser fram emot spänning om du är gravid eller inte. /Johanna

SVAR: Tro mig, det här är inget jag skulle skämta om… Jag ÄR gravid och väntar twins! 😉

Hej och stort grattis! Vilken grej med tvillingar!! Men jag undrar lite över ”min” favvotidning Chic?! Vem kommer att göra den nu? Ska du sluta helt eller ”bara” vara mammaledig?! När ”slutar” du? Åhhh, jag älskar juChic och vill inte att nån annan ska göra den istället… men förstår om du vill va hemma med bebbarna! Grattis igen!
/Annike

SVAR: Jag kommer inte att sluta på CHIC, utan ta mammaledigt. Tidningen fortsätts ge ut som vanligt, den står inte och faller med mig. Jag kommer fortsätta att göra omslag och min krönika. Resten står den duktiga redaktionen för. Ni kommer inte att märka någon skillnad, den blir säkert bara bättre under min mammaledighet! 😉 Jag vet inte då jag slutar jobba, det beror på hur jag mår och när tvillingarna kommer. Man vet inte säkert hur det är med tvillingar, en del kommer i vecka 30 och en del i vecka 40. Vanligast är att de kommer i vecka 36.

TAGGAR
7 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar