Annons
AnnonsAnnons

Svart måndag – men kom igen nu, Sverige


Många med mig är i någon form av chock idag efter att ha tagit del av valresultatet igår. SD in i riksdagen, 5,7% av svenskarna röstade på detta öppet främlingsfientliga parti. Jag röstade på Alliansen och tycker det är skönt att Reinfeldt vägrar kohandla med rasister. Vilket innebär antingen att Alliansen får försöka få över Miljöpartiet, eller att de accepterar konsekvenserna av att vara en minoritetsregering eller – kräver nyval. Oavsett vilket så är det oerhört tragiskt att dessa jubelpuckon i Sverigedemokraterna nu får komma in i riksdagen överhuvudtaget. Jag blir däremot väldigt irriterad och frustrerad över vissa (bland annat några av er här) som skyller SD:s höga siffra på den regering vi nyss haft de fyra senaste åren. Som att det skulle vara Alliansens fel att SD plötsligt tar fart?! Kom igen nu, den här typen av extremhöger har alltid funnits. Har ni redan glömt Ny Demokrati? De fick ÄNNU fler procent då det begav sig, 6,7% under den socialdemokratiska regeringens period. Skulle det vara sossarnas fel då, eller…? Jag tror inte att SD är ett ”missnöjesparti” som många försöker ursäkta dom med. Nä, röstar du på SD är du 100% rasist, punkt slut. Sluta att gömma er bakom andra argument. Och ja, det är en svart måndag idag. MEN GLÖM INTE ATT 94% AV SVENSKARNA INTE RÖSTADE PÅ SD! Nu hämtar vi andan allihopa och börjar arbetet med att schasa ut de här otäcka ideologierna från vår riksdag. Det är viktigare än någonsin att visa var du står i invandringsfrågan nu.

Det känns meningslöst att blogga om ytliga saker som mode en dag som denna. Jag ska strax göra det också men ville bara klargöra min ståndpunkt gällande detta.

TAGGAR
28 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar