Annons
AnnonsAnnons

Svar på speedquiz v 43: Sockersuget, blanda märken hejvilt, gratisprylar, CHIC 2014


Sockret, hur går det? Jag är fortfarande helt torsk. Och en annan fråga. Vad tycker du om att ”blanda märken”, alltså att gå runt i jacka från en designer, bälte frön en annan, skor väska från ytterligare designers. Och så ett Chanel halsband på det? Kan det någonsin bli för mycket?? Med vänlig hälsning, Lotta

SVAR: Det går sådär med sockret. Bättre än tidigare men jag är inte helt strikt. Jag har märkt att det går lättare för mig att stå emot skiten nu då jag börjat dricka grönsaksjuicer som jag pressar själv, som är sura. Jag blandar morötter, selleri, citron, bladspenat och ingefära. Starkt och värsta C-vitaminbomben. Love it! Känns fräscht och gör mig tillfredsställd länge vilket gör att jag lättare står emot sockerfrestelser. Att blanda märken gör jag hela tiden. Annars ser det väl nästan konstigt ut? Alltså – att gå i topp till tå från och samma designer, det gör väl bara såna med antingen kass fantasi eller obegränsat med pengar? Att mixa tillhör ju modets charm. Tycker jag. Jag mixar rubbet, dyrt+billigt+nytt+gammalt+uppklätt+nedklätt. Det kan säkert bli för mycket ibland men då är det andra saker än blandningen av märken i sig som stör. Good luck! /C

Hur många nummer kommer ut av chic nästa år? När kommer nästa utgåva? Kan ni inte göra ännu tjockare nummer så att de räcker längre? Älskade första numret! /Jennifer

SVAR: Vi kommer ut med 4 utgåvor under 2014 och det första kommer 25 mars! Numrena blir minst 164 sidor, som detta. EVENTUELLT något tjockare, jag får prata med annonsavdelningen om det… Vad glad jag blir att du gillar tidningen! Tack! /Charlotta

Får du alla produkter gratis som du skriver om i bloggen och tidningen? Du måste i så fall ha en väldigt välfylld garderob och badrumskåp ?? 😉 /Chris

SVAR: Nej, absolut inte. Vi får förstås massor av saker skickat till oss på tidningen som företag vill att vi ska testa och skriva om. Men även om vi skriver om saker i tidningen eller i våra bloggar så är det inte alltid så att de sakerna är sådant vi fått gratis. En del saker lånar vi till fotografering och returnerar sedan. Andra saker är från bildbyråer/bildbanker och dom har vi bara känt och klämt på i vissa presskontorssammanhang. Andra saker är våra privata med vissa är nyheter och sådant vi får behålla. Min garderob består till 99% av saker jag köpt själv! Sen får jag ju saker i gåvor av andra också, som min man exempelvis =) Men du har rätt i att mitt badrumsskåp är fullt av massor med testprodukter! Jag är väldigt bortskämd på det viset. Samtidigt får jag ju inte alltid saker som passar just min hudtyp eller mina behov så det är inte så att jag aldrig behöver komplettera. /Charlotta

Vilka tidningar läser du själv om du får välja? Och vilka ämnesområden intresserar dig verkligen inte alls? /Malin

SVAR: Jag får enormt mycket tidningar hemskickade genom förlaget, plus att jag köper en massa pga mitt jobb då jag behöver få inspiration, leta idéer och hålla mig ájour. Det blir en enorm massa magasin, ofta i modesegmentet förstås då det är det jag jobbar med. Men ska jag läsa tidningar för EGEN skull så är det faktiskt sällan mode som ger mig avkoppling. Jag blir ofta uppstressad av modemagasin eftersom jag direkt börjar tänka på jobb då och inte kan slappna av. Så när jag ska vara för mig själv för en stund läser jag HEMSKT gärna Elle Mat & Vin som är min ABSOLUTA favorittidning. Och så älskar jag alla förlagets kändistidningar, Se & Hör, Hänt Extra, Hänt Bild, Veckans Nu… Eller M Magasin, när jag vill känna mig intellektuell och ung (eftersom jag är kanske 10 år för ung för den, rent målgruppsmässigt). Och efter att ha lyssnat på en jättebra föreläsning som Mattias Göransson, chefredaktör på Filter höll nyligen, så är jag helt fast i Filters långa och extremt välgjorda reportage. Sån fantastisk och viktig kontrast till allt det fashionytliga jag sysslar med. Kungligheter är dock det tråkigaste jag vet, jag har svårt att föreställa mig något mer ointressant att läsa än en intervju med prinsessan Madeleine eller Carl-Philip. Men jag har full förståelse och respekt för att ANDRA tycker det är intressant. Trädgård är inte heller min kopp te.

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar