Annons
AnnonsAnnons

Svar på lite frågor som kommit in senaste tiden


Jag har varit lite dålig på att besvara era frågor/kommentarer här i bloggen den senaste tiden. Det ska bli ordning på det så här summerar jag de frågor som kommit in nyligen och svarar på dom. Och på torsdag gör den härliga speedquizen comeback, så har ni fler frågor föreslår jag att ni langar in dom i bloggen då!

Var tog Isabel och Ida Warg vägen? Mina favoriter här på chic.se (förutom du då…). 😉 Är det någon annan på väg hit att blogga istället? /Isa

SVAR: Isabel har slutat för att börja blogga på Expressen efter över tre år på CHIC. Och Ida har börjat blogga för Modette. Det är förstås supertråkigt eftersom vi inte brukar ha så mycket rotation på våra bloggare, men ibland är det så att två slutar samtidigt – inget man kan göra så mycket åt. Vi önskar både Ida och Isabel ett stort lycka till på sina nya plattformar och tackar för den fina tid vi fick tillsammans! Självklart kommer det in nya, spännande bloggare till chic.se. En som jag VET att ni kommer att gilla, som jag förutspår blir nästa stora snackis i bloggvärlden, börjar redan om någon vecka – och utöver den har vi tre andra roliga namn på G som jag ännu inte kan avslöja. 🙂 Kram Charlotta

Hej! Du som är noga med språket, varför använder du ordet ultimat? På svenska betyder ju det den slutgiltiga slapparoutfiten. Eller menar du att ultimat har blivit synonym till ord som den perfekta och liknande? Lite nyfiken bara, har noterat att det är fler än du som börjat använda ultimat som man gör i engelskan. Personligen tycker jag att det är roligt att svenskan utvecklas och förändras så jag ställer mig inte negativ till att ordet används så. /Ylva

SVAR: Här tar jag på mig skämshatten och erkänner att jag i min enfald trott att ordet just varit synonymt med ”optimalt”, eller perfekt som du själv skriver som förklaring. Min akademiska mamma som är pensionerad svensklärare kommer säkert att banna mig för detta också antar jag… Sorry! /Charlotta

Hej och tack för en inspirerande blogg Charlotta! Har en fråga, tror jag hamnat i någon slags ålderskris 😉 Vet inte vad sjutton jag kan ha och inte längre, är 49 år har börjat ‘tänka efter’ lite för mycket tror jag. Har en nätt figur, fortfarande smal och klär mig i ‘allt’, kort, långt, flare-jeans, stuprör etc. Nu är jag SÅ sugen på ett par jeans som de kallar ‘relaxed fit’,typ ‘Please’ eller ‘Morris Lady Audrey’…kan man ha det i min ålder? Jag är inte lång (168) och har inte ben upp till halsmandlarna…;) Please help me!!! Kram Anna

SVAR: Vad glad jag blir för dina fina ord, Anna! Jag tycker inte du behöver bekymra dig så mycket – om du har en nätt figur så passar de flesta jeansmodeller dig. Och så jäkla kort är du inte heller, 168 är väl normallängd för kvinnor i Sverige? Ben upp till halsmandlarna är det inte så många som har. Av dom jeans du föreslår tycker jag personligen att Morris Lady Audrey är snyggare, men det är ju en smaksak. Boyfriendmodellen är svårburen överlag bör jag dock tillägga, inte lika förlåtande som raka, skinny eller bootcut. Du avhjälper den värsta ”byggare Bob”-looken genom att kombinera dem med kaxiga stövletter eller pumps i så hög klack du mäktar med, en figursydd kavaj upptill eller en tajt topp för att balansera det ”slappa” nedtill – och så kan du addera ett maffigt halsband eller en scarf för att pigga upp överdelen. Var försiktig med för mycket bylsiga, stickade tröjor eller boxiga jackor till dessa jeans, silhuetten blir inte så förlåtande då. Håll överdelen slimmad, eller låt åtminstone delar av din slimmade kropp synas, som ett tajt linne under en kavaj som du behåller öppen (och stoppar i linnet i byxorna), eller så väljer du en feminin blus till detta av siden och öser på med rätt mycket armband eller ringar för en feminin touch. Lycka till! Kram Charlotta

Charlotta! När kan vi som längtar börja prenumerera på Chic? Antar att du fixar ett riktigt bra erbjudande med chica premier;) /F

SVAR: Hej F! Det kommer tyvärr INTE att gå att prenumerera på CHIC! Hemskt ledsen för detta, men logistiken och administrationen kring detta blir helt enkelt inte lönsamt överhuvudtaget då tidningen bara kommer att komma ut 4 ggr per år. Ni får snällt gå till butik och köpa nya numret… Men det är värt det, jag lovar! Kram C

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar