AnnonsAnnons

Stylingtips för kurviga som vill vara trendiga


Psst! Missa inte CHICs shoppingguide: Sommarmode 2016 i större storlekar

Ni är några som ställt snarlika frågor om hur man ska klä sig då man drar storlek större. Här är några av era frågor:

Hej! Varje vår/sommar så småkrisar jag lite för hur jag ska klä mig på ett snyggt sätt som passar min kroppstyp. Jag är bred över höfterna och rumpa och ganska stor byst. Hur ska jag klä mig på bästa sätt för att framhäva figuren utan att dölja mig i tält? Jag har gått ner 18 kg och har några kilo kvar, men jag är så stolt över min nya kropp så jag vill klä den snyggt! Samtidigt vill jag inte visa för mycket ben./ Kram Karin

————————

Hej! Hur ska man klä sig när man är lite större och drar storlekar från 46 och uppåt? Det är svårt att känna sig fin och hur man ska dölja skavanker på ett snyggt sätt.
De flesta kläder ser ut som tält och har ingen passform eller struktur, vilket är synd. Även vi som är lite större vill se snygga ut. Tack!/Linda

————————

För oss som mulliga, hur funkar det där med skärp i midjan? Tycker mest man ser ännu mer plufsig ut, fast jag ser på gör-om-mig-program att det används för att visa fram ngns midja. Så min fråga är hur jag ska göra för att det ska se snyggt ut om man t.ex bär en lite vidare modell och inte vill att det ska se ut som ett tält, kan man då använda skärp och isf ska det vara smalt, brett…? /Tanja

————————

Hej! En fråga som knyter an till två ovan. Om man är stor (som ovan från 46 och uppåt) men ändå vill ha lite kurvor – vad gör man då? Skärp i midjan fungerar inte alltid om det är ens kraftigaste del. Avskärning under bysten gör att man ser höggravid ut. Lösa lager på lager döjer ju magen, men man ser större ut. Så hur klär man sig lite tufft och kvinnligt då? Tack! /Laila

SVAR: Proportioner och rätt balans är det hemliga knepet då man ska klä sig trendigt och snyggt när man inte är modellsmal. Slanka kvinnor kan klä sig lite hursomhelst och komma undan med det, men drar man storlek 44 och uppåt krävs det lite mer planering. Här kommer mina bästa stylingtips för kurviga som vill vara trendiga:

• Om man är vilsen i modedjungeln tycker jag man ska göra det enkelt för sig och satsa på klänning, för att inte behöva krångla till det med både överdel och nederdel. En klänning har allting inbyggt i ett och du slipper tänka på annat. Det är sommarens (kanske hela årets) smartaste figurfixarplagg! Ellos Plus har många bra varianter i större storlekar. Kolla in nedanstående modeller som jag tycker är superschysta på en kurvigare kvinna. Samtliga dessa klänningar görs i storlek 42 och långt uppåt och kostar max 499 kr. Bra va? (Däremot är skorna som Ellos valt till modellerna förskräckligt otrendiga, se nästa punkt…)

Investera i jävligt snygga och dyra designerskor! Vackra skor är varje stor flickas tröst… De exklusiva designerplaggen görs ändå inte i storlekar över storlek 42, så dom kan du glömma. Med andra ord sparar du in en slant där som du istället kan satsa på klackarna. Vackra märkesheels stjäl uppmärksamhet från eventuella valkar och skavanker och man går med en helt annan hållning och pondus i vackra skor. Satsa på kraftigare modeller med kilklack, eller inbyggd platå. Nude-toner förlänger benen. Och våga bära så höga klackar du bara kan! Förlänger benen enormt och gör dig chic på ett kick. Undvik ankelremmar som förkortar benen visuellt och dessutom kan skapa ”kasslereffekt” om du har kraftigare vader/anklar. Taxklackar är också ett stort NEJ, då är faktiskt ballerinas bättre.

Skapa snygg silhuett inifrån med rätt underkläder! Fler av er undrar över det här med skärp. Jag är absolut för det här med skärp och bälten då de skapar karaktär åt en klänning och dessutom gör att figuren får skarpare struktur och en snyggare silhuett. Men det är valkarna runt skärpen som många förfasar sig för. Valkar i sig är något som drabbar både XL-babes och smalare kvinnor. Här gäller det att ”platta till” området ifråga och det gör du bäst med formande underkläder som håller in och stramar åt. Men det räcker inte med bra behå och trosor, utan ofta krävs en underklänning eller korsett för att det inte ska bli några skarvar. Gå in på Lindex eller Twilfit och be expediterna hjälpa dig till rätt storlek och modell. Jag är ett fan av märket Spandex som många kändisar använder. Skapar kurvor UTAN valkar!

• Köp rätt storlek! Tältliknande plagg är inte snyggt om du drar storlek större. Det är heller ingen höjdare med byxor som är för korta eller stramar åt runt knäna eller i grenen. Det är viktigt att plagget är anpassat just efter dina mått. Du ska kunna röra dig obehindrat i kläderna men ändå känna en kontakt av tyget/materialet mot kroppen på rätt ställen.

• Balansera mera! Tänk på proportionerna. Om du har utställda ben på jeansen kan det vara snyggt med en A-linjeformad tunika upptill eller en figursydd kavaj. Har du skinny jeans är det fint med en volyminös tunika upptill eller en boyfriendmodell på kavajen. Om du visar mycket ben, undvik att samtidigt visa en urringning som går ner till naveln, eller motsatt, om du visar klyftan kan det vara fint med långkjol till. Empireskärning får dig inte alls att se gravid ut, det är en utmärkt modell som passar i stort sett alla kurviga, men felet många gör är att köpa en för stor modell med för mycket tyg och tjafs strax under bysten, då blir det lite tältsemester över det hela.

• Lyft fram och dölj efter tycke och smak! Det är lätt att säga till kvinnor i storlek 52 att de inte ska ”behöva skämmas” för sina överarmar. Men jag har vägt 26 kilo mer än jag gör idag och jag kände mig jätteobekväm med att visa mina överarmar i ärmlösa toppar och klänningar. Känner du så kommer det att lysa igenom och din utstrålning blir nervös. Om du blir ”tryggare” av att dölja armarna med en bolero eller en transparant blus ovanpå, kör så. Samtidigt är det viktigt att påpeka att du får köra devisen ”dölj en sak men lyft fram en annan”. Så varje gång du har hittat en ”hangup” på kroppen som du helst vill maskera eller dölja är det för balansens skull viktigt att hitta en sak som du gillar med ditt utseende. Har du stor rumpa men förhållandevis smal midja? Accentuera den med ett tajt fodral och skärp! Och så kan du ha en lång kofta över som döljer rumpan baktill om du vill. Har du kraftiga lår men snygga vader? Exponera dina snygga ben med en klänning vars längd slutar strax vid knäna (och glöm inte klackarna!). Har du slanka överarmar men breda höfter? En armlös långklänning i empiremodell med vackert fall är plagget för dig!

Lycka till alla kurviga skönheter! Ta tillbaka makten över er styling. Shopping och mode är knappast enbart för slanka, se er omkring bara…

TAGGAR
757 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIV


Laddar