Annons
AnnonsAnnons

Speedquiz v 40: Första omgång svar


Förresten, hur gick det med leverfläckarna? Har resultatet blivit bra? Fick du några ärr? Funderar själv på att ta bort men vill slippa ärr så smidigt som möjligt. Gillade du den dyra hudvården som barnen fick tag i? Rekommenderar du den eller vad rekommenderar du för din hy? /Karin

SVAR: Jag är nöjd med borttagningen av mina leverfläckar. De som skrapades bort ytligt med skalpell (och utan bedövning…ehhh) blödde rätt rejält precis i början och sen fick de plåstras med kirurgtejp och efter det blev det små sårskorpor som sedan trillade bort. Vissa av dessa har blivit som vita pigmentsfläckar nu, andra lite mer ljusrosa/rödaktiga, väldigt svagt. Men många syns inte alls några spår av. HELT utan spår får man inte tror jag. Men det är i alla fall bättre än de mörka fläckar som var där innan. Jag hade ju så många dessutom så jag är väldigt nöjd över att bli av med dom. Jag tog bort två större som fick bedövas och skäras bort mer kirurgiskt, som sedan syddes ihop (de skickades även på analys). Ett av dessa syns knappt spår av stygnen alls. Det andra däremot blev inte alls särskilt bra, men det var extremt stort och sitter dessutom i ljumsken så ingen jäkel ser ju det området på mig (jag är ju ingen bikinimodell liksom…) – där ser man tydliga spår av stygn mm. Kanske för att jag inte orkade ta bort de stygnen hos läkare utan gjorde det själv pga stress… På det stora hela är jag dock nöjd! La Prairie-krämen i duopack som tvillingarna trashade gillade jag verkligen, men den ser jag mer som en kompletterande produkt som är kul att ha i handväskan då den är fokuserad på touch up för ögonområdet samt läpparna. Jag använder La Prairies fuktgivande nattkräm som jag verkligen avgudar, liksom deras kroppskräm. Övriga favoritprodukter är det mesta från Clarins som passar min hudtyp väldigt bra, särskilt deras duoserum. Och så gillar jag Sensai eftersom det är ren och skär lyx för huden. Men jag är mer sparsam med de dyrbara Sensaiprodukterna och använder dem inte dagligen utan mer för ansiktsmasker, peeling, fuktkurer mm. Många frågar om tips för hudvård och vill veta om mina favoriter, ska göra ett längre inlägg om detta nästa vecka – håll utkik! /C

Hur tänker du kring pensionssparande? Hur får man en bra pension och värdig tid som äldre? Om en kille man är intresserad utav inte hör av sig. Ska man släppa och gå vidare? Har alla framgångsrika personer haft många motgångar? Hur har de lyckats övervinna dessa och gå vidare till framgång? Vilka tips har du att samla all sin energi och kunna göra detta, hur har du gjort? Ibland när man är splittrad kan det vara svårt att samla all sin energi och fokusera trots att man vill det. Tips emottages gärna! Tack för allt C8!!! /Karin

SVAR: Jag är inte särskilt engagerad gällande min privatekonomi eftersom min man är så oerhört insatt och kunnig gällande detta och hjälper mig med det. Hade jag varit ensamstående hade jag förstås satt mig in mer i detta men nu behöver jag inte det, så jag har släppt den biten totalt. Jag har också varit yrkesverksam i så pass många år som fast anställd på seriösa företag som ordnat bra penssionssparande åt mig så jag har tack och lov inte behövt göra så mkt där heller förutom att säga om jag vill ha ”säkra” eller ”osäkra” fonder att spara i. Alltså med trygg och säker avkastning eller lite mer roulette. Eftersom jag i grund och botten är en gambler så vill jag minnas att jag la nästan allt i osäkra fonder ett tag men nu tror jag att vi har stuvat om lite där, haha… Snacka med din bank om hur du vill prioritera och fördela ditt sparande så är jag säker på att de kan leda dig rätt. Om en kille inte hör av sig är han troligtvis inte intresserad. Alternativt jävligt blyg, panikslagen, har tappat ditt nummer, haft skitmkt att göra eller annat dravel (inte så sannolikt). Släpp det och gå vidare. Lägg inte fokus på såna som inte är intresserade, tar waaaaay för mkt värdefull energi – och vaffan ska du med dom till, helt seriöst?!

Jag kan inte svara för alla framgångsrika personers historik. Men det är inte ovanligt att de som lyckats exceptionellt bra också har en del motgångar i bagaget. Jag har sagt det förr och säger det igen: motgång brukar föda framgång. Det skapar revansch-sug, comeback-längtan och en massa andra triggers man kan dra nytta av. Man vässar sig mer och filar på detaljerna om det verkligen gäller. Folk levererar oftast bättre under stress och press, oavsett vad alla pedagogiska snackare babblar om. Så är det bara. I Sverige är många rädda för både kritik eller för att misslyckas. Jag är mer av åsikten: ”Get over it”, ”Gör om – gör rätt”. Jag är inte så sentimental eller överanalytisk längre, utan det är bara att hoppa upp i sadeln igen. Men så har jag också många dikeskörningar i bagaget. Du måste ha en målbild klar för att komma någon vart. Det gäller det mesta i livet! Kan vara kortsiktiga eller långsiktiga mål, spelar mindre roll – men det hjälper dig att hålla fokus och gör att du kan bocka av olika framsteg på vägen till framgången. Sätt upp realistiska mål men kombinera dem även med dröm-mål. Zlatan hade aldrig blivit Zlatan om han inte hade drömt om att bli världens bästa fotbollsspelare som liten kille. För att ta ett exempel. Ha ett mantra inom dig. Upprepa och kämpa. Upprepa och kämpa. Jag hejar på dig! /C

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar