Annons
AnnonsAnnons

Speedquiz v 12, fler svar: fejkväskor och IPL


Har du haft problem med pigmenteringar i ansiktet, dvs fläckar? Hur behandlade du dem i så fall? Jag har det och har testat IPL och peeling men inga jätteeffekter so far…

SVAR: Jag har inte haft några direkta problem med pigmenteringar i ansiktet, som stört mig, men däremot tog jag bort en del leverfläckar/åldersfläckar på kroppen förra våren. Old school-way med skalpell, utan bedövning… de ”krafsade” bort dom. Sved som fan och jag fick femhundra plåster ungefär. Sen blev det sårskorpor och efter det försvann märkena, men det blev en liiiiten röd/rosa skugga efter det. Jag ska dock utföra IPL i ansiktet snart, men dock för att ta bort vissa ytliga blodkärl som jag har, min ansiktstyp har just tunna, ytligt liggande blodkärl som nu på äldre dar syns mer tydligt. Jag är lite flammig på halsen också, vilket är nån gammal solskada som börjat visa sig först de senaste året. Vet inte om det går att behandla, än så länge sminkar jag över det med foundation… Återkommer med rapport om hur IPL funkar på mig när jag hunnit testa metoden!

Vad har du för åsikt när det kommer till fake väskor? Jag är 17 år, vill såå gärna ha en Célineväska, men att lägga x-antal tiotusen på en väska känns helt utomjordiskt. Hur gör man? /Linnea

SVAR: Jag förstår din längtan och jag förstår frustrationen. När man är 17 år varken kan man eller har lust att lägga lika många tusenlappar som man är gammal (tror nämligen Céline-väskorna ligger runt 17-18 tusen) på en märkesväska. Det ÄR en utomjordisk summa, även för någon som är 43 och tjänar bra. Jag tycker INTE du ska köpa en renodlad kopia, eftersom du inte bör backa upp den businessen som innebär trafficking i vissa fall och riktiga maffiametoder. Däremot finns det ju snarlika modeller som många av de etablerade kedjorna lite halvfräckt månglar ut någon säsong efter att en designerväska blivit poppis. Köp en av dessa för en femhundring istället. Nej, det kommer inte att stå Céline på den. Men du kommer nog att gilla själva utseendet. Är det själva känslan att ÄGA en ÄKTA, ja då får du helt enkelt börja spara. Och jobba extra på helger. I din ålder kan det vara en tips att kolla in vilka MEDELDYRA märken du gillar, istället för att sukta efter de värsta dyrgriparna. Leta efter favoriter bland märken som DKNY, Michael Michael Kors, Rebecca Minkoff eller Marc by Marc Jacobs, så slipper du spara i åratal och kanske hinner få ihop till din drömväska lagom till sommaren. Det går förstås också att shoppa second hand, men då är risken tyvärr stor att bli lurad… Lycka till! /C

TAGGAR
355 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons


Annons

Laddar