Annons
AnnonsAnnons

Speedquiz, svar, del 1: Drömjobb, bokplaner, tidning?


Vilka bra och smarta frågor ni ställer! Fortsätt med det. Ni har till kl 12.00 på er, ska försöka svara på alla innan helgen! Här kommer ett urval av era första frågor + mina svar:

Spännande!! Minns att jag läste din ”biografi” för många år sedan & fastnade direkt för din raka & direkta stil. Att du kändes stark, men ändå mänsklig & så där charmigt & roligt full i fan =) Det har ju hänt en hel del sedan dess! Så jag undrar om det blir en ny bok? /Jenny

SVAR: Kul att du gillade ”Busenkelt – så blev jag framgångsrik”! Den skrev jag för vääääldigt länge sedan och jag kan rodna lite idag och tycka att det är genant att jag var så kaxig redan då eftersom jag knappt hade fått hälften av den livserfarenhet jag har nu. Ödmjukhet var något jag inte hade lärt mig just då… Om du syftar på kring huruvida det blir en ny karriärhandbok eller liknande så måste jag suga lite på den karamellen. Det är inget jag har tänkt prioritera den närmaste tiden. Det blir dock två nya böcker som förhoppningsvis ges ut under 2016, men ingen av dessa kommer att handla om karriär. Möjligvis att romanen jag skriver tar upp en del av såna yrkesrelaterade frågor. /C

Vad är ditt bästa tips till att få ett drömjobb? Hur vet man vad som ÄR ett drömjobb innan man fått det? /Anna

SVAR: Som jag skrev i något nr av CHIC då vi pratade om karriär så är ett drömjobb något du skulle göra även om du inte fick betalt för det. Är det så roligt och stimulerande att det inte är pengarna i sig som är drivkraften, då har du hittat rätt. Tips till att få drömjobb: Definiera först var dom finns, gör din research. Var sedan väldigt proaktiv och visa med konkreta handlingar varför du är bäst lämpad. Handlingar väger mkt tyngre än ord. Säg inte att du är bra på styling, att skriva, att organisera, att projektleda, att fotografera – visa med arbetsprover. Sedan bör du vara beredd på att jobba lite hårdare än andra och överlevera om ni är många som slåss om samma tjänst. Alltså – var ute i bättre tid, förutse kommande saker som arbetsgivaren kan tänkas vilja ha, var trevlig och korrekt och tillmötesgående. Och dölj inte din passion.

Hej! Vad kul att du ska utveckla din blogg, håller med om att den gått lite på släpfart sista tiden men förstår ju att du inte har bloggandet som din enda sysselsättning direkt… =) Jag vill (som många andra?) veta vad du ska göra nu när du inte ska göra Chic längre? Fortsätter du blogga här eller nån annanstans? Kommer du att göra någon ny tidning? Kommer du ha någon som helst inblandning eller påverkan av Chic i framtiden, alltså som bollplank till din efterträdare eller så, med tanke på att det är du som startat den? Vore kul också om du kunde skriva lite mer om privata saker… vet att du inte visar upp blider på dina barn och sånt, men kul att se mer om hur du har det hemma och så. Om du vill bjussa på det förstås. Tack för alla sköna stunder av läsning med Chic, både i tidningsform och bloggform! /Kram Cissi

SVAR: Jag ska inte göra en ny tidning (inte som jag tänkt i alla fall, men man ska aldrig säga aldrig, jag kanske får värsta abstinensen sen i vår, haha?). Jag ska fortsätta blogga här fram tills i början på nästa år, sedan flyttar jag över mina bloggar till en egen portal. Portalen kommer att rikta sig till kvinnor i min egen ålder som tidigare ”känt sig för gamla” för att följa CHIC. Men det blir samma innehåll som jag tidigare nischat i mig på, mode, shopping, styling, skönhet. Fast mer fokus på avancerad hudvård snarare än knallrosa läppstift. Och mer tips på hållbara köp och smarta knep när man ”förlorat stilen” efter en graviditet eller ska köpa ny garderob för att man får ett ny tjänst – snarare än tips om budgetklänningar i vitt till studenten. Du förstår säkert vad jag menar. Jag har blivit äldre – och det har mina läsare också blivit. Det var helt naturligt för mig att ta detta kliv. Jag ska även starta ett mediabolag och arbeta med content marketing samt föreläsa, jobba som konferencier och sådant. Jag kommer inte att ha någon som helst inblandning med CHIC framöver och det är mitt eget val. Jag behövde klippa banden helt – jag är ett eget varumärke och höll på att förvandlas till CHIC, haha… Jag kommer faktiskt även att starta en popup-blogg på Drömhem & Trädgård där jag ska skriva om mitt hem! Vi har precis köpt ett sekelskifteshus som ska renoveras varsamt och i den bloggen kan man följa den utvecklingen. Jag tänker återkomma mer om det när det börjar bli dag (1 december). Då kan du få se bilder på mitt hem, hur mycket du vill! Tack för att du har läst! Kram tillbaks/C

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar