Annons
AnnonsAnnons

Snart skräckmånad för alla sockerjunkies


Ni frågar ofta hur det går med mitt sockermissbruk. När jag inte pratar om det betyder det ofta att det går rätt dåligt… Som idag då jag helt omdömeslöst köpte ett paket pepparkaksdeg och en burk knäck. Bara för att. Min plan var att äta upp allt i smyg. Men efter en tugga deg och fyra knäck blev jag lite illamående. Inte över sockerchocken i sig, för den är jag van vid, utan över vanmakten och känslan att inte ha någon karaktär. Att självmant utsätta kroppen för den där skiten samtidigt som jag tränar så flitigt.
Vad håller jag på med? Jag är en vuxen människa. Jag har makt att bestämma hur jag vill må och vad jag ger min kropp för näring.
Så jag slängde skiten. Åt inte upp resten. Och jag slängde det i en ”riktig” papperskorg i köket och inte vid min arbetsplats (för annars är risken stor att jag ”omprövar” mitt beslut och fiskar upp resterna och äter upp dem…).
December månad är rena skräcken ur frestelsesynpunkt för oss som gillar det goda lite väl mycket.
Men jag ska härda ut. Lite knäck skadar väl ingen tycker vissa kanske. Och det gör det förstås inte, men då får man se till att det blir enbart till särskilda tillfällen och inte i hetsätningsinfall en tisdagsmorgon i november.

20131126-121442.jpg

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar