Annons
AnnonsAnnons

Skoförvaringsdilemmat, del 2


Tack för alla tips kring hur jag ska lösa skoförvaringsdilemmat i nya lägenheten! I-landsproblem återigen, jag vet, men men… Flera av er rekommenderade IKEAs förvaringsboxar med kardborre-luckor i transparent plast där man slipper lyfta på boxarna för att få ut skorna. Såna här jag redan! Se bara på bilden. De funkar fint i det provisoriska boende vi har tillfälligt, ståendes ovanpå garderoberna. Jag gillar stapelfunktionen och att skorna slipper bli dammiga när de förvaras i dom. Däremot är de bättre anpassade för herrskor. De är för låga för att man ska kunna ställa upp högklackade skor i dom. Eller, vissa av mina skor kan stå i dom, men de flesta har för hög klack, så då får skorna ligga ner i stället, vilket jag tycker ser rörigare ut. Om Ingvar Kamprad läser detta borde han be designteamet ta fram en nättare variant anpassad just för högklackade skor, som inte behöver vara lika bred, däremot högre. Har hittat lite inspiration på nätet som jag tänkte kolla upp då det gäller skoförvaring, se nedan.

Förvaring nu

Så här ser min tillfälliga skoförvaring ut idag. Helt okej, men skorna måste ligga ner istället för att stå upp och det går åt en jäkla massa såna här boxar, även fast man köper dem i 4-pack.

Skor 5

Den här lösningen, som en inbyggd sorts ”bokhylla” för skorna gillar jag! Men tror att man måste låta en snickare platsbygga den?

Skor 2

Eller så har man skorna helt enkelt i den vanliga bokhyllan som dekoration?

Skor 1

Tjusig garderobsvägg med glasdörrar där innehållet syns. Kräver dock ordning och reda annars kommer det ju se för jäkligt ut!

Skor 7

En skobutikssnurra vore ju perfekt! Det är exakt en sån jag letar efter! Men hittar inte var man kan köpa det? Nackdel dock att skorna kommer bli rätt dammiga då de står framme så här. Men jag gillar tanken på en sån här snurra inne i en walk in closet!

Skor 6

En modest variant som man helt enkelt hänger på väggen. Kan det vara något?

Skor 8

Ååååh, vilken snygg förvaringsgrunka/möbel! Finns dock inte i produktion ännu! Det är designeleven Johanna Eliasson som tagit fram en prototyp, hon går på HDK i Göteborg.

TAGGAR
460 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar