Annons
AnnonsAnnons

Semesterläsning, gravidkilon och salongsbehandlingar


Annika

SVAR: 1. Nej, jag gick upp 30 kg under graviditeteten. Har gått ned 28 av dessa. Räknar med att bränna bort de resterande kilona nu då jag kört igång min träning på allvar. 2. Ja, jag läser den med stort nöje – mkt underhållande! Alltså, nya, trendiga bantningsmetoder…njae. Jag är för gammal för att gå på sånt. Visst, de kan säkert funka tillfälligt för att du mixtrar med ämnesomsättningen och liknande. Men för det första så skulle jag inte stå ut helt utan kolhydrater. För det andra så tror jag att det inte är bra av flera skäl att hälla i sig grädde med mera. Och vad händer då du slutar med denna diet? Eller måste du äta så här forever? Nej, jag tror på den trista men effektiva sanningen att du får stoppa i dig mindre kalorier än du gör av med. Äta förståndigt och varierat, unna sig onyttig mat emellanåt men inte i orimliga mängder, tänka på storleken på portionerna överlag och träna regelbundet. Och ge fan i vin! De flesta tror jag dricker sig överviktiga, inte äter sig till det. Rosévinsboxarna är inte så harmlösa som man tror… 3. Jag tänker läsa Marian Keyes senaste. Och någon stenhård thriller. Samt den gamla godingen ”Gudfadern” av Mario Puzo. 4. Christian Louboutin, Giuseppe Zanotti, Pierre Hardy. 5. Sverige har inte så många färgstarka, duktiga modebranschpersonligheter, men jag respekterar Susanne Ljungs goda kunskaper i ämnet och klanderfria elegans då hon klär sig, samt Marina Kereklidou som är både skicklig på sitt jobb och klär sig fantastiskt. Anna Wintour är jag ju förstås imponerad av, men Vogue Nippons modechef Anna Dello Russo är ju helt outstanding och skapar egna regler vilket jag gillar. Då det gäller mer chefredaktörsskap är det fortfarande Jo Elvin, chefredaktör för brittiska Glamour, som jag fick äran att lära känna då jag lanserade svenska Glamour. Jo är enligt mig världens vassaste i sin nisch, tätt följd av Jane Bruton som bossar över brittiska Grazia. 6. Jag fixar naglarna varannan/var tredje vecka. Får pedikyr varannan månad (skulle vilja göra det oftare). Går till frisören kanske varannan månad (ibland var 3:e). Mer sporadiskt och sällan fixar jag ansiktsbehandlingar, får massage, färgar ögonbryn/fransar med mera.

Dello Russo

Anna Dello Russo och jag under modevisningarna i Milano förrförra säsongen.

Gud, vilken snygg klocka du har! Vad heter modellen? /Cattis

SVAR: Tack! Det är märket Longines, från deras La Dolce Vita-serie. Urtavlan kantas av en radda små briljanter. Fick den i present för jättemånga år sedan. Just den här modellen med fyrkantig urtavla tror jag inte tillverkas längre? Däremot finns det flera fina med rektangulär urtavla i butik.

Longines

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar