Annons
AnnonsAnnons

Saker vi har pratat om på redaktionen idag


Det börjar närma sig lämning (annat ord för deadline, när tidningssidor går till repro, alltså instansen innan tryck – alltså stressigt) här i CHIC-fabriken. Då blir det också mer action på bakom kulisserna-dramatiken. Håll till godo. Som vanligt är det inte tjejen på bilden som skrivit brevet.

Person A: ”Hur fan tror du att jag ska få plats med all den HÄR texten?! Tror du att jobbet ligger på 35 sidor eller? Du får stryka – inte bara hälften, vi snackar megaslakt – superstryk, eliminera 75%. Annars blir de vackra bilderna lika stora som instagrambilder.”

Person B: ”Det är recepten som äter utrymme. Vad gör vi med dom då? Vi måste ju ha med info om hur man gör sakerna? Vi blir nedringda annars. Du får klämma in det på något vis.”

Person C: ”Kan vi inte säga att recepten går att hitta på webben då? Så gjorde Elle Mat & Vin i förra numret till ett jobb.”

Person A+B: ”Lysande idé! Så gör vi”.

Person B: ”Stylisten undrar om de kan stretcha deadline. Det är tydligen totalförbud och typ fängelse på att plåta modejobb på offentlig plats i Dubai. Man måste ha tillstånd vilket är omöjligt att få. Alternativt plåta på svindyra hotell, som kan ta flera dagar att gå godkännande ifrån. Alternativt plåta i öknen. Inte helt tillåtet det heller, men svårare att bli upptäckt. Vad gör vi?”

Person A: ”Vi sitter i skiten tidsmässigt, vi kan inte stretcha deadline. De får plåta i öknen. Då har de pengar över att leasa en kamel som statist. Kan bli fint.”

Person B: ”Ja, en snygg kamel – kul!”

Person B: ”Jag vet att det här jobbet bara är inritat på 4 sidor. Men jag har hört snacket om det idag från journalisten som skriver det och tycker det är så jävla bra storys som berättas att jag härmed utökar det till 6 sidor. End of discussion.”

Person A: ”Men… Då måste du ju göra om hela ombrytningslistan? Vi lämnar ju snart?!”

Person B: ”Struntar jag i. Det är jag som är chef. Nu bestämmer jag det här. Så. För övrigt hann vi ju inte ta de sista två bilderna till det där modejobbet pga modellen som var tvungen att passa nåt jävla flyg, så det jobbet fick krympa från 8 sidor till 6. Give and take. Det löser sig!”

Person A: ”Har vi missat att plåta ett gult nagellack? Hur i helsike kunde vi missa det?! Finns det något på bildbankerna som går att frilägga? Högupplöst? Anyone? (TYSTNAD SPRIDER SIG) Hallå, jag behöver hjälp här, vi får inte ihop jobbet annars!”

Person C: ”Jag tror att man kan ladda hem high res från L’Oréals bildbank men jag minns inte vilket login vi har… Jag kollar.”

TAGGAR
4 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar