Annons
AnnonsAnnons

Saker jag saknar


C8 långt hår

Jag är mycket nöjd för det mesta i min tillvaro nu, det måste jag erkänna. Men okej då, om jag ska göra en gnäll-lista och få drömma mig tillbaka till gamla, goa tider, så kommer den här… 😉

SAKER JAG SAKNAR

Mitt långa hår. Visst var det extensions. Men jag betalade för dom, vilket gör att jag klassar dem som mina! Å andra sidan var det sällan så fint som på bilden (då det var nygjort och snyggt) och det var jobbigt att fläta det varje natt för att det inte skulle trassla det. Och utomlands, i hettan, freakade det ur totalt och vägrade torka så det såg konstant flottigt ut. Men när det var fint… Oj, oj, oj. Byggarbetarna visslade efter mig (vilket de inte gjort på bra j-a länge, haha) och jag kunde göra fina flätuppsättningar och kände mig kvinnlig.

• Parmiddagar med våra fina vänner. Vi åt goda trerättersmiddagar. Spelade sällskapsspel. Drack drinkar. Blev salongsberusade. Skvallrade. Sittdansade i soffan till egenvald playlist. Idag är flera småbarnsföräldrar och logistiken som krävs för att få ihop en middag med eller utan barn är de flesta övermäktig.

• Att få ligga och dra sig i sängen och ta sovmorgon på helgen. Kanske läsa en morgontidning. Inte bli störd av tusen andra ljud som är typiska för familjen Flinkenberg.

• Mina resor. Pirret i magen i taxin på väg till Arlanda. Taxfreeshoppingen. Alla utländska modemagasin jag brukar läsa på planet som jag aldrig annars hinner läsa ordentligt. Ankomsten till tropisk värme eller tempofylld storstad. En solsvedd näsa och ett samtal på balkongen iklädd nästan inga kläder alls för att det fortfarande är 28 grader på kvällen. Hotellfrukost!

• Att läsa en bok. Undrar ni varför jag inte läser böcker längre så har ni förmodligen inte tre småbarn och en intensiv karriär samtidigt. Om jag hinner läsa baksidan på mjölkpaketen känner jag mig nöjd. Och det händer att jag hinner läsa vår egen tidning då den kommer. Kanske till och med någon annan blaska. That’s it.

• Spontaniteten. ”Ja, vi kommer gärna över och grillar ikväll! Kul, vilken tid?”. ”Maskerad imorgon? Skitkul, skriv upp mig!”. ”Vad sägs om att dra till Sandhamn i helgen och bara umgås?”. ”Bio efter jobbet? Taget, när ska vi ses?”. ”Jag har förvisso inte klätt upp mig för att gå på Café Operas 30-årskalas med smokingtema ikväll, men äh, jag lånar något av tjejerna på jobbet och kommer som ett skott! Kan sminka mig i taxin på väg dit.” Nu för tiden svarar jag så här på alla förslag/inviter som dyker upp: ”Tyvärr, jag hinner inte. Ska hämta på dagis/har ingen barnvakt/är för trött/orkar inte/har en massa jobb att få undan senare. Men det vore kul att göra något om tre månader då jag har en lucka!”.

• Att se en film på bio som inte är barntillåten.

Att få surfa enbart för mitt eget höga nöjes skull. Inte för att jag måste, för att det är jobbrelaterat (leta bilder, blogga, svara på mail, leta efter info m.m), utan för att det helt enkelt är skoj. Som att leta efter resor, shoppa roliga saker eller titta efter smultronställen till sommarhus på Hemnet.

Att få klä upp mig och ta en drink med en väninna.

Att rida, utomhus, i full galopp med vinden piskande i ansiktet.

• Att ha ett förtroligt samtal en hel kväll med min man, utan att bli avbruten av något av barnen.

Min figur – pre-kids. Jag vet att jag gick ner gravidkilona fort efter varje graviditet, till och med efter min katastrof-svullna period med tvillingarna. Men nu ammar jag inte längre och har lagt på mig några trivselkilon. Hinner inte träna lika ofta som jag tänkt. Brösten har blivit obefintliga och trista, rumpan hänger. Magen är degig, men okej med kläder på. Det kunde absolut varit värre. Min kropp har återhämtat sig enormt bra. Men jag säger bara vad jag tycker, jag saknar figuren som den var för fem år sen.

Intellektuell stimulans/utmaning. Högläsning ur ”Tomtebobarnen” räknas inte.

Min egentid. Att kunna gå på salong och färga ögonbrynen. Eller ta någon timma efter jobbet och titta i affärer ensam. Eller att titta på SATC säsong 3, 4 och 5 (för fjärde gången) en hel helg bara för att jag känner det och inte behöver ta hänsyn till någon annan.

• Få en god natts sömn och vakna utvilad och fräsch.

Känner du igen dig? Haha…

Men samtidigt, låt oss vara realistiska:

SAKER JAG INTE SAKNAR:

• Att vara singel och veta att ingen bryr sig om jag kommer hem sent • Att vara lite småbakis varje lördag och söndag • Att vara 20 igen. Då var jag konstant pank, osäker, sneglade på alla andra, olycklig, överviktig och hade ett jobb jag inte trivdes med.

Nu till min fråga, vad saknar DU?

TAGGAR
10 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar