Annons
AnnonsAnnons

Proffsig hår & makeup-hjälp inför Guldknappen i lördags


Jag är så pass privilegierad att jag har vänner som jobbar inom hår- och skönhetsbranschen, så att jag kan ringa när jag behöver hjälp att bli fin inför en gala. Som i lördags, till Guldknappen. Ni kan se exakt hur glansig och lite flammig jag var strax innan, i taxin. Smått svettig efter en stressig förmiddag hemma med barnen.

förebild

Så här ser jag ut au naturel, haha!

Sedan blev jag ordentligt omhändertagen av duktiga Johanna på Kraft Group som sminkade mig med Pür Minerals-produkter. Hon lade en ganska matt bas och körde contouring på mina kinder (kändes lite läskigt med så mörk skugga där men det blev bra sen på bilderna). Jag hade ett blåmärke på hakan som behövde täckas också. Och så blev det en relativt klassisk look med ljus skugga och highlighter på ögonlocken och en rejält markerad eyeliner. Lösögonfransarna är från märket Sweedlashes, som Johanna applicerade med lim. Och så fick jag ett helt ljuvligt snyggt läppstift på läpparna i nude/ljusrosa nyans vars färg heter ”Smooth Talker”.

makeup

efterbild

Efter denna förvandling var det dags för håret och då begav jag mig till Marres salong, Bangs på Riddargatan. Där väntade rara Stephanie Falk som med GHD:s nya platinim-tång och extensions från Balmain (och sjujävla mycket torrschampo och spray och sånt) fixade min frisyr från glåmig till glamour på mindre än 45 minuter. Såna här galafrisyrer brukar annars ta en och en halv timme för många hårstylister att få till. Men Stephanie var säker på handen. Vi bestämde oss för en klassisk Hollywood-sidolook som är väldigt populär på röda mattan nu, lite old school glamour.

FullSizeRender[6]

FullSizeRender[4]

 

FullSizeRender[5]

Jag kände mig oerhört snygg då jag lämnade dessa proffs som gjorde mig så fin. Tack snälla för all hjälp!

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar