Annons
AnnonsAnnons

Nu ska tänderna blekas minsann!


Nä, nu är det dags att ta tag i alla fåfänga projekt, eller vad säger ni? Jag fixade naglarna förra veckan, och häromdagen var jag hos tandläkaren. Hade inga hål men kom ändå därifrån många hundralappar (eller tusenlappar?! Blir en obehaglig överraskning då räkningen kommer…) fattigare men ett tandblekningsset rikare! Jag har blekt tänderna i olika omgångar, det brukar gå 2-3 år mellan gångerna. Jag har testat flera metoder och varianter, både hemmablekning och på salong/hos tandläkare. Jag kan säga att det absolut säkraste och mest effektiva och hållbara sättet är att bleka med hjälp av en tandläkare. Då har du sakerna under kontroll, slipper en massa elände och resultatet blir toppen. För flera år sedan gjöt min tandläkare (eller om det var tandhygienisten, minns inte) en form av min mun som de sedan gjorde bettskenor i plast av. Dessa bettskenor fyller man sen med en blekgelé som finns i olika styrkor, beroende på om man vill ha bettskenorna på dagen eller natten. Jag föredrar ju nattetid eftersom man ser ut som en jävla fåne (ja, eller som Elaka Arne i ”Tjena alla monsterdiggare”, ni minns? Ja, ni som är över 25 i allafall…) med den där bettskenan i käften, haha! Man får ett sett med fyra sprutor som gelén ”spritsas” ut med. Det räcker till ca 5 behandlingar/nätter. Sen är det klart! Ni ska få se resultatet och jämföra då jag är klar.

Tand 1

Detta är nyansen på mina tänder i nuläget, innan behandlingen…

Tand 2

…på med bettskenan!

Elaka Arne

Elaka Arne och jag har något gemensamt… 😉

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar