Annons
AnnonsAnnons

New York-shoppingtips & tvillingbarnvagnar


Här kommer en radda med svar på frågorna ni ställt. Fler svar kommer under helgen!

Hej, jag undrar vad du har för vagn och om du är nöjd med den. Letar efter en vagn som inte väger för mycket, lär bli tungt ändå med två barn i. Mvh/Vera

SVAR: Hej Vera, vi har en Urban Jungle tvillingvagn. Jag älskar den! Stor och rymlig med oerhört smidig och lättstyrd, man kan vända på en femöring med den och den är lätt att ta isär, demontera ligg/sittdelar mm. Funkar på alla underlag pga de kraftiga hjulen. Enda nackdelen är väl just storleken, den går inte in i alla hissar/portar då den är så pass bred.

Dina bästa New York-tips? Gärna flera tips =) Mina intressen: shoppa och äta. /Krista

SVAR: Åh, älskar New York! Lyxshoppingen är bäst på de större varuhusen som ligger i närheten av Central Park, där du har alla märken samlade under ett tak; Saks 5th Avenue, Neiman Marcus, Bergdorf Goodman, Barneys eller Macy’s. Fyndar gör du på Century 21 som är ett jättestort outletvaruhus, nära Ground Zero, precis vid Wall Street och finansdistriktet (öppet till 21.30 på torsdagar och fredagar!). Skitjobbigt ställe, kläderna hänger packat och rörigt, köer till provrummen och svårt att hitta. Men priserna är oslagbara och här kan du verkligen hitta drömköp från föregående säsonger till nedsatta priser. Missa inte skoavdelningen! På Broadway Street hittar du flera okej streetwearkedjor med kul shopping, typ Forever 21. Nere i Soho, en bit ifrån Chinatown hittar du mysiga boutiquer, typ Marc Jacobs-butiken på Bleecker St. Tyvärr blir jag alltid besviken på maten när jag är i New York. Tycker aldrig att restaurangerna håller måttet. Föreslår att du frågar någon med bättre, uppdaterad koll eller googlar dig fram på recensionssajter. Lycka till!

Macys

Jättelika varuhuset Macy’s ligger nära Empire State Building. Påminner mer om Åhléns medan varuhusen uppe vid Central Park och 5e Avenyn är betydligt lyxigare.

Hej Charlotta! Hur tycker du tvillingmammaskapet är? Var det som du förväntade dig? Har ni någon hjälp eller sköter ni barnen helt själva? Jag är själv tvillingmamma och fick inte den bästa starten. Mina pojkar kom till världen i vecka 25+0 och det har varit en riktig bergochdalbana känslomässigt. Först att få två barn och sen att få dom så mkt tidigare, man hade precis hunnit vänja sig vid tanken att det var två stycken och jag hade precis börjat må bra i graviditeten (hade en hemsk graviditet). Det är alltid roligt att höra vad andra tvillingmammor tycker och tänker. Det är inte alltid lätt att ha två små på samma gång och det är få som erkänner det, tyvärr. Ha det så bra och lycka till med allt! Mvh Paula

SVAR: Hej Paula och stort grattis till dina två pojkar! Förstår att det inte kan ha varit lätt om de var så pass prematura, det låter jättejobbigt och är säkert en jätteprövning med för tidigt födda även om de inte är två. Jag tycker dock inte att det är särskilt jobbigt än så länge med tvillingarna. Men kanske är det för att vi har en son sedan tidigare och var lite förberedda på vad det innebär med småbarn? Jag och min man är även föräldralediga samtidigt och kan dela på ansvaret, det tror jag också underlättar enormt. Vi har ingen hjälp hittills med att passa dom men kanske skaffar nanny då de blir större. Nu är de fortfarande så pass små och lättskötta, sover mest. Det blir nog mer hallaballo då de börjar krypa/gå om några månader… Fast visst är det en del att stå i: man tvättar konstant, måste ständigt vara väl förberedd, man är i stort sett aldrig utvilad längre, man bör planera varenda liten utfärd från hemmet i timmar med en massa packning och kan inte längre göra spontana saker hursomhelst. Men så är det ju att vara småbarnsförälder! Jag tycker ändå det är en stor gåva att ha välsignats med tre fina barn. Är någonstans glad att jag skaffade dem sent i livet, för jag har redan hunnit resa och göra en massa självcentrerade/oansvariga/spontana saker redan. =)

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar