Annons
AnnonsAnnons

Nästa år blir det ännu mer CHIC åt folket!


Äntligen kan jag berätta officiellt att CHIC kommer att öka utgivningstakten nästa år och komma ut med 6 nr istället för 4! Det känns förstås jätteroligt. Jag har hintat om det tidigare här på chic.se, men nu är det alltså helt spikat av ledningen på Aller media. Nyheten kom ut igår på Resumé och ni kan även läsa om den här. Ett stort och varmt TACK till er läsare, det är NI som gör detta möjligt!

Jag har redan fått en del frågor kring detta som jag tänkte besvara här, men fyll gärna på med fler frågor!

Vad hände med förra moderedaktören, Lisa Strannesten? 
– Lisa har avslutat sina fasta uppdrag för CHIC med såväl moderedaktörsuppdraget samt bloggandet. När vi gör fler utgåvor är det viktigt att ha en person som finns på plats här för att kunna gå på pressvisningar mm och Lisa bor ju halva året i Dubai. Lisa kommer dock att fortsätta frilansa och vi hoppas få se hennes fina styling och vackra modejobb i CHIC i framtiden också!

Csilla jobbade på CHIC tidigare, eller hur? Varför slutade hon för att sedan börja igen?
– Csilla Vincefi Nee är alltså vår nya moderedaktör från och med CHIC nr 4 som kommer ut 28 oktober i butik. Det stämmer att Csilla tidigare tillhörde den tre man starka moderedaktionen på CHIC, då vi var tvåveckorstidning. När tidningen lades ned 2012 fick nästan alla i redaktionen gå, inklusive Csilla. De som var kvar var jag, vår AD och webbredaktör Rosi. Alla andra slutade eftersom det då inte fanns någon tidning att göra längre. Csilla har därefter hunnit bli mamma och det är först för en tid sedan hon har börjat arbeta igen och då tyckte jag att tajmingen var rätt att erbjuda henne denna tjänst eftersom vi går upp i produktionstakt och jag behöver någon erfaren person att kunna delegera modematerialet till. Vi är jätteglada för att Csilla kommer tillbaka och det hoppas jag att läsarna är också!

Kommer man nu äntligen att kunna prenumerera på CHIC? Och vad kostar det?
– Tyvärr inte! Under 2015 finns inte detta med i våra planer utan tidningen kommer bara gå att köpa i butik. Sorry, men så är det.

Vilka datum är det som gäller för 2015, när ska vi hålla utkik i butik efter nya nummer? 
– Följande datum gäller för 2015: Nr 1-27 januari, Nr 2-24 mars, Nr 3-19 maj, Nr 4-21 juli, Nr 5-15 september, Nr 6-17 november.

Sker några andra förändringar? 
– CHIC behöver alltid utvecklas, det måste alla göra. Men basen kommer att vara detsamma som vi gjort framgångsrikt sedan lansering: ett tjockt, lyxigt magasin som fokuserar på shopping och styling. Punkt slut.

Hur ska du hinna med allt, ni är ju så få? 
– Jag har släppt min andra tjänst som förlagsredaktör digitalt på förlaget och fokuserar nu till 100% på varumärket CHIC som blir mitt främsta prio. Visst blir det mycket släcka bränder i vanlig ordning (så är det då man arbetar med konstanta deadlines), men jag har ju ett proffsigt och sammansvetsat team som hjälper mig. Även om vi är få så är vi produktiva och effektiva. Rosi, som sköter webben, Anna som är AD och layoutar alla sidor, Lisen som sköter nästan alla beautysidor, Csilla som tar hand om modet. Och så alla våra duktiga bloggare som på olika vis bidrar till varumärkets framfart.

Ska ni anställa fler människor nu då ni kommer ut med fler utgåvor? Finns det någon chans att få in en fot på redaktionen? 
– Nej, det ska vi inte. Vi skyndar långsamt och är extremt försiktiga med att dra på oss fasta kostnader. Vi klarar oss och är lönsamma för att vi är få men effektiva och produktiva. Det är alldeles för tidigt för växa ytterligare. Just nu fokuserar vi på vår lönsamhet och existens, så måste man resonera i dagens mediaklimat – allt annat vore oansvarigt. Det finns tyvärr inte en chans att få in en fot på redaktionen, det skulle dessutom behöva vara en väldigt liten fot eftersom vi redan sitter väldigt trångt som det är, haha…

Sker några andra förändringar med CHIC?
– Vi behöver utvecklas hela tiden, så funkar det ju. Men då det gäller tidningen så är det fortfarande full fokus på shopping och styling, förpackat i en lyxig och glossig limbunden magasinsförpackning. Det är det vi kan och det vi har valt att nischa in oss på. Och det som ni läsare inte kan få nog av, tydligen! Så nu blir det ÄNNU mera shopping – och styling.

bild[2]

Supermodellen Frida Gustavsson är en av CHICs läsare – ni blir fler och fler!

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar