Annons
AnnonsAnnons

Några snabba karriärtips!


  
I nya numret av CHIC delar jag och flera andra grymma inspiratörer med oss av våra tips om du är sugen på att starta eget. 

Här kommer en summering av mina tips, om du vill plocka fram entreprenören inom dig:

1. Investera tid (inte pengar) på att bli bäst på det du redan kan.

2. Ifrågasätt varenda kostnad då du startar eget. Behövs verkligen ett kontor på dyr adress? Behöver du annonsera i lokalpress? (Facebook är mest effektivt, både ur ekonomisk och målgruppsmässig aspekt). Måste du låna pengar eller kan du vänta med investeringar tills verksamheten går runt? Gör även så mkt du kan själv. Personal är otroligt kostsamt och är ofta den utgift som knäcker småföretagare i början. Ta in folk som får jobba mot provision eller liknande så riskerar du inga tunga, fasta utgifter om det skulle dyka upp ngn månad med sämre cashflow.

3. Säg inte upp dig direkt utan försök att avsätta tid på kvällar och helger först  och gör din business till ett lukrativt extraknäck. När du börjar känna dig säker på din affärsidé så kan du satsa ordentligt. 

4. Tänk blygsam fast lönsam. Det är inte alltid de företag som skriker högst och gör mest väsen av sig som är mest lönsamma. Det som kan se imponerande ut på ytan kan i själva verket dras med enorma skulder. 

5. Fundera dock inte för länge över dina idéer utan verkställ dem. Själva genomförandet och orken/motivationen att pilla med sitt koncept tills det är klart är det som skiljer snackare från framgångsrika doers. Många säger sig ha flera kreativa idéer, men de betyder ju ingenting om de inte aktiveras i handling. 

Foto: Kristin Wreyford

 

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar