Annons
AnnonsAnnons

Mode- och omslagsplåtning idag!


Spännande dag i studion i dag med massor av inblandade: chefredaktör, AD, fotomodell (vår omslagstjej till nästa utgåva – ni kommer att känna igen henne!), moderedaktör, makeupartist, hårstylist, fotograf, tre assistenter och en hel del spänning och energi i luften.

Inför en modeplåtning är det en hel del roddande förstås då det handlar om så många olika looks och outfits som ska koordineras i förväg. Och på en omslagsplåtning är det ännu mer saker som ska stämma in – fast bara på EN bild. Saker som ett otränat öga inte ser ratas av oss (jag och AD) som sedan sitter och ska göra en framsida med denna bild. Saker som är viktigt är:

• Håret (the bigger the hair, the closer to God, haha…). Måste vara stort, voluminöst, fullständigt fab och underbart UTAN att se ansträngt ut. Kameran tar bort ca 5 kilo hår i volym så man måste alltid alltid alltid arbeta upp håret jättemycket på omslagsbilder, annars blir det platt och trist (särskilt om vindmaskin används som idag).

• Silhuetten. Posen får inte kännas ansträngd, men samtidigt inte FÖR casual. Det ska vara avspänt men ändå fashion. Viktigt var modellen placerar händerna/armarna. De får inte sticka ut och fladdra för mycket utanför kroppen, för då finns risk för att vi måste ”stympa” armarna sen av utrymmesskäl. Fingrar/händer kan också se märkligt ut i fel vinklar.

• Kläderna. Måste funka i säsong, inte vara för avklätt på vintern och tvärtom. Inte för knasiga mönster på plaggen eftersom det ska kunna gå att lägga texter ovanpå. Hellre vardagskänsla än fest så att läsarna (ni) kan relatera mer till omslagspersonen. Får inte vara för konstiga trender men samtidigt inte för mainstream.

• Leende/uttryck. CHIC har som policy att visa omslagstjejer med energi, helst leende (vi får inte alltid till det, men vår ambition är att de ska se glada ut!). De ska vara sensuella och snygga, men inte hotfulla. Välkomnande och inbjudande, men inte för flamsiga.

Ja, och så är det ungefär 20 andra saker man måste bocka av för att hitta den perfekta bilden… Knepigt, men väldigt väldigt roligt! Idag kände hela teamet att vi fick till en väldigt bra omslagsbild. Sånt känns ofta redan i magen när man är på plåtningen. Det blir så då man arbetar med proffs!

IMG_9761

 

Moderedaktör Csillas skisser inför modefotograferingen. Hon har full koll på koordinationen av alla outfits!

 

IMG_9760

 

Assistent Harun steamar plagg för brinnande livet…

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar