Annons
AnnonsAnnons

Mina pimpade skor för välgörenhet!


Sko 1

Tjohoo! Äntligen har jag fått designa ett par skor! Ja, inte helt på riktigt förstås, men nästan! Jag fick i uppdrag att ”pimpa” ett par slätstrukna vita (eller svarta) pumps från Deichmann, för välgörande ändamål. Läs mer om det här. Min bloggkollega Freja Kellberg har också designat en sko som blev riktigt grym, hon valde den svarta som utgångspunkt. Jag vill poängtera att vi fick helt fria händer och att man bara skulle lämna in en sko, alltså inte ett helt par. Skorna är alltså inte tänkta att kunna gå i, utan ska mer ses som konstverk. Jag kallar min modell för ”Sweet chic”, just eftersom jag anser att skor kan framkalla samma ”vill ha”-cravings som godis. Och eftersom detta är ett samarbete för Childhood Foundation tyckte jag också att det aningen naiva godistemat var fint i sammanhanget. Lite barnsligt, lite lekfullt, färgstarkt och ändå med vissa trendreferenser.

Så här pimpade jag skorna:

Sko 2

1. Jag använde riktigt godis, i huvudsak hårda karameller och såna där gigantiska tuggummin och så kallat superlim (akta fingrarna! Fastnar limmet på fingrarna får du typ såga isär fingrarna sen…)

Sko 3

2. Eftersom originalmodellen har lite fjösig klackhöjd ville jag ”bygga upp” skon underifrån så att det skulle bli lite platåkänsla. Jag använde de stora bubbelgumskulorna till detta.

Sko 4

3. Därefter limmade jag på godisbitarna, en och en och klippte isär godishalsband som sedan fick följa den uppbyggda ”klacken”. Tidskrävande! Pilligt! Men roligt.

Sko 5

4. Avslutningsvis fäste jag några tygblommor och dekorationsfjäril som kommer ifrån Panduro. Klart och redo för leverans med silkespapper i en skokartong!

Hoppas nu att folk bjuder mycket på mina och de andras skor, så att de kommer till någon nytta!

TAGGAR
9 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar