Annons
AnnonsAnnons

Mina hudvårdsfavoriter


charlottas skincare

Har lovat att skriva detta inlägg men en massa annat kom emellan. Men nu kör vi, här har ni mina hudvårdsfavoriter i produktväg just nu!

1. Ögonkräm, Cellular Eye Essence Platinum, La Prairie. Ja, den innehåller faktiskt platinum. Bland annat. Om det är den ingrediensen som gör denna ögonprodukt extra effektiv vet jag inte, men själva essensen gör att tunnare skrattlinjer tillfälligt ”suddas bort” och man får en känsla av len hud runt ögonen, där huden är som tunnast och mest känslig.

2. Nattkräm, Perfect Skin Refiner, Teoxane. Är en sucker för salongshudvård som Teoxande. Det här är laboratorieprodukter med högpresterande ingredienser som är utmärkta för min hud. Brukar använda hela deras hudvårdsserie men flera delar av den har jag nu förbrukat redan (måste fylla på mitt sortiment). Den här applicerar jag på kvällarna, efter rengöring och toner.

3. Rengöring, Detox Lipo Cleanser. Väldigt förtjust i Babors hudvårdsserie och det här är en rengöringskräm som i kontakt med vatten får en skummande känsla som rengör smuts finfint.

4. Rengöringsborste, Mia2 Clarisonic. Jag har låtit den ligga i badrumslådan ett tag och hade nästan glömt bort den, men började använda den igen för någon vecka sedan och älskar hur mjukt den roterande borsten effektivt masserar huden och tar bort smuts. Använder den dock inte varje dag, men kanske var 4:e. I duschen.

5. Ansiktsmask, Silky Purifying Silk Peeling Mask, Sensai. Jag brukar applicera denna en gång i veckan cirka, när jag står i duschen och rakar benen/gör hårinpackning samtidigt. Sensai har förstklassig hudvård överlag enligt mig.

6. Tonic Water/Micellärt vatten, Organic Micellar Cleansing Water, Gilda. Min hudterapeut (och CHICs skönhetsredaktör Lisen) har lärt mig att skydda ansiktet från vatten. Det är ju såklart oundvikligt eftersom man duschar mm, men för att återställa hudens pH-värde efter kontakt med vatten så är det ett ansiktsvatten eller toner/micellärt vatten som gäller, fö ratt återställa fuktbalansen. Efter det så sitter resten av alla mina exklusiva hudvårdsprodukter MYCKET bättre och huden liksom suger åt sig dom mer effektivt. Slarvar aldrig med tonic water längre!

7. Serum, RHA Serum, Teoxane. Jag testar mig fram mellan olika serumleverantörer (gillar även Clarins Double Serum och Transdermas C-vitamin-serum), men just nu så är det Teoxanes mirakeldroppar som ger huden extra spänst.

8. Fuktighetskräm/dagkräm, Benefiance Wrinkle Resist 24, Shiseido. För att vara en ”kommersiell produkt” i hudvårdssammanhang så är Shiseidos kräm oerhört verksam på min yttrar hud. Den har en lätt och mysig formula, fantastisk konsistens och smälter in fint i hyn. Shiseido gör även finfin foundation.

Och i vilken ordning använder jag då allt detta? Jo, först rengöring (nr 3), ibland i kombo med borsten (nr 4). Därefter återfuktar jag ansiktet och återställer pH-värdet med tonic water (nr 6). Sedan applicerar jag ögonessence (nr 1) samt serum (nr 7). Efter det dagkräm (nr 8). Samma procedur på kvällen, fast jag ersätter dagkrämen med nattkräm (nr 2). Någon gång i veckan kör jag ansiktsmask (nr 5).

Och cirka en gång i månaden (ibland mer sällan förstås och ibland oftare om det är någon gala eller plåtning på gång) går jag till min hudterapeut Carina på Agdeliuskliniken eller Tessan på Spa By Us och gör någon extra pimpande behandling för huden, antingen Hydra Facial, eller IPL, Skin booster, eller Oxygenbehandling. Dessa behandlingar innefattar ofta att man tillför extra fukt till huden som ger den mer lyster. Det blir ingen permanent effekt men håller i några dagar och ger en bra grund för dina övriga hudvårdsprodukter att ”bita” bättre.

Jag har opererat bort mina påsar under ögonen, det gjorde jag för fem år sedan och är väldigt nöjd med resultatet. Även om typ ingen märkte att jag gjorde det så var påsarna (fettsäckar som ligger som depåer under huden, ofta ärftligt och går liksom inte att sminka eller ”massera” bort eller får att försvinna med krämer, oavsett hur dyra man använder…) något som störde mig och fick mig att se trött och svullen ut. Några tuffare kirurgiska ingrepp som ansiktslyft eller liknande har jag inte gjort, jag gillar min karaktäristiska stora näsa. Mina fylliga läppar kan jag tacka mina föräldrar för, eftersom båda har stora munnar. Men japp, någon gång per år/vartannat år utför jag botox och fillers för att torrhetslinjer i ansiktet ska bli mindre framträdande. Jag har precis testat en helt ny typ av filler som är väldigt ”lätt” och ger ett väldigt naturligt resultat, ska skriva mer om det senare.

Det är dock i huvudsak min livsstil med regelbunden träning, vila (jag prioriterar 8 timmars sömn i stort sett varje natt, helst mer) och kost (jag äter inte svinnyttigt men håller mig till en kost som innehåller mkt protein och grönsaker och ganska lite gluten) som ligger till grund för min hy. 

Samt förstås det faktum att jag använder mig av avancerade och exklusiva hudvårdsprodukter… Hudvård kan få kosta, tycker jag. Makeup är inte alls lika viktigt att det är lyx, enligt mig, men det jag har närmast ansiktet känns viktigt. Nu har jag förvisso förmånen att jag får testa mycket beautynyheter i och med jobbet, men om jag skulle jobba med något annat vore ändå hudvård något jag prioriterade. Jag lägger hellre 2000 kr på en kräm som räcker ett halvår än på en krogkväll ute, som räcker i sex timmar.

 

TAGGAR
571 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar