Annons
AnnonsAnnons

Mina bästa Oscar de la Renta-minnen


RIP Oscar de la Renta

Ikoniske modeskaparen Oscar de la Renta gick ju som bekant bort nyligen. En stilbildare av rang måste jag säga och han verkar dessutom han varit en sådan gentleman! Han har givit mig många härliga fashion moments som jag kommer att minnas resten för livet, och för detta tackar jag honom! Det här är mina bästa modeminnen signerade hans design:

• Klänningen som Carrie bar i ”Sex and the City” då hon dejtade den där tråkiga ryssen Aleksandr Petrovsky. Rätt svårburen modell för oss som inte ser ut som små ballerinor á la SJP, men jag minns fortfarande ”åååååhhhh!”-sucken som fälldes när jag såg den på TV för första gången.

• Parfymen med hans namn var löjligt stor på 80-talet! Jag tror att det här var den första doften jag började använda. Först snodde jag mammas flaska, sedan när jag tjänade ihop pengar till en egen Eau de Toilette så var jag obeskrivligt lycklig. Egentligen helt fel och aningen för tung doft för en tonåring, men det struntade jag i. Jag kände mig sofistikerad och chic då jag sprutade på mig ”lite Oscar”, som vi sa i Tyresö på den tiden.

• Hans plagg har ofta haft en typiskt kvinnlig silhuett, gjord för oss med lite former – gärna med midjemarkerade inslag. Som den vackra skinnjackan (vars pris på över 3000 euro gör den rätt ouppnåelig för min budget) som finns till salu på Net-a-Porter. Ett riktigt drömköp jag suktat på ett tag nu…

• Min favoritklänning från hans pampiga höstkollektion 2013, illustration av Joseph Larkowsky.

• Statementsmycken är inget nytt i Oscar de La Rentas värld. Bling bling av XL-modell har alltid varit en tydlig ingrediens i hans accessoarskollektioner.

• Ingen gör galaklänningar för röda mattan som Oscar. Amy Adams var helt fantastisk i denna ljusgrå kreation som hon bar på Oscarsgalan.

 

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar