AnnonsAnnons

Min sköna strandväska från Clarins med måste ha-produkterna för sommaren


Clarins sommarbag

ÄNTLIGEN tittar solen fram! Jag vågar knappt exponera mina bleka ben och mitt gråvita ansikte för folk (man kan ju skrämma små barn för mindre…), men det finns faktiskt hjälp för oss blekfisar som ändå vill vara chica! Det här är mina absoluta favoriter för att bli rustad för en dag på stranden:

• Clarins Sun Care Oil Spray, spf 30, 290 kr. Denna solskyddsspray använder jag på kroppen. Extra smidig för ställen det är svårt att komma åt att smörja in med kräm, som axlar, rygg mm. Fördelar skyddet jämnt vilket jag gillar, tycker det är svårt att få till täckande skydd med vanlig kräm. Jag skyddar även håret/hårbotten med denna spray.

• Clarins Sun Wrinkle Control Cream, spf 15, 290 kr. Till ansiktet vill jag dock ha ”vanlig” solskyddskräm, tycker det blir för glansigt och kladdigt med spray. Det här är en multijobbande kräm som både skyddar mot skadliga solstrålar, men också har hudvårdande egenskaper, precis som en ”vanlig” ansiktskräm.

• Clarins Sun Stick, spf 30, 240 kr. Ett måste i strandväskan! Den här tar jag med om jag har bråttom någonstans och inte pallar att packa med hela arsenalen av solskydd. Den funkar som skydd för läpparna förstås, men även på örsnibbar, nästippen, axlar och andra ställen du snabbt vill skydda. Och så står den pall för vind och hårda saltstänk – perfekt om du exempelvis ska åka båt.

Clarins Body Shaping Cream, 495 kr. Om den tar bort celluliter vete fasen, låt mig återkomma om rapport senare i höst, men det är en fantastisk kräm i övrigt som gör huden återfuktad efter en dag på stranden. Jag masserar in den på ställen där jag vill ge kroppen lite mer cirkulation (alltså på rumpan, magen, gäddhänget osv, ni fattar). Innehåller bl a vallmo-extrakt, caffeine och hibiskus-extrakt och dessa ingredienser gör att krämen är både lätt exfolierande, stramar till och piggar upp.

• Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Body, 395 kr. Brun-utan-soldroppar för en jämn fuskbränna, som du blandar med din vanliga bodylotion för att maxa färgen. Bygger gradvis upp solbrännan. 4-6 droppar räcker och glöm inte att tvätta händerna noga efteråt! Jag testade denna nyhet förra året för ansiktet och blev mycket nöjd, och nu finns alltså samma koncept fast för hela kroppen. Använd därefter 3 droppar per dag i din kroppskräm för att bibehålla färgen. Och du, den luktar inte den där karaktäristiska brun-utan-sol-doften, tack och lov!

• Clarins After Sun Shimmer Oil, 425 kr. En riktig lyxolja som förstärker solbrännan (när du väl fått en sådan, än så länge fuskar jag med brun-utan-sol och den förstärker faktiskt fuskbrännan finfint också) och gör huden smidig, skimrande plus väldoftande. Tips! Jag stryker på lite olja i håret också, eftersom jag nästan alltid har fläta med backslick på stranden!

Övriga saker jag alltid tar med till stranden: Senaste numret av CHIC förstås, en solhatt (denna är från Åhléns), sandaler (dessa är från Zara) och chica solglasögon (dessa är från Dolce & Gabbana).

Clarins banner

TAGGAR
508 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIV
Laddar