Annons
AnnonsAnnons

Min fantastiska outfit igår, på Guldknappen 2014


Flinkenberg Robertsson Guldknappen

Så här såg den fantasifulla skapelsen ut som jag fick äran att bära igår på röda mattan på Guldknappen. Det är en vit kragtopp från begåvade Carolina som ligger bakom märket Wilhja, en av de nominerade talangerna till Swedish Fashion Talents 2014. Wilhjas design har setts lite varstans i år, bland annat på Laleh som bar en klänning av henne på Allsången i somras. Fredrik Robertsson som är VD på Pretto PR, bredvid mig, bar också Wilhjas couture. Han var väldigt lätt att hitta i vimlet, haha!

Jag är oerhört nöjd med min outfit i sin helhet, men ni ska veta alla turer som låg bakom denna klädsel… Herregud, sånt fashion drama! Tanken var hela tiden att jag skulle bära något av Wilhjas design. Men hon hann inte sy upp något utefter mina egna mått (dessa plagg tar säkert 40-50 timmar att sy) pga tidsbrist, så jag fick låna det som nyligen hade visats på visningen till Fashion week på Kulturhuset. Och den mintgröna klänningen fick jag inte på mig över höfterna, det var låååångt ifrån att det hade funkat… Hade inte ens funkat med panikdetox, dubbla Spanx, infällda backspeglar och hemlängtan som jag brukar säga… Så det blev plan B, att bära den här toppen som jag älskade då jag såg den på visningen. Jag ville dock inte ha den matchande kjolen till, eftersom jag då hade behövt visa magen bar (och varken jag eller min mage kände sig helt bekväma med det!), plus att den inte går att sitta i pga volangerna. Så jag tänkte hela tiden bära något annat, mer ”diskret” och nedtonat undertill – så att toppen fick all fokus.

Japp, sagt och gjort. Carolina skulle buda toppen från Wilhelmina, men den fastnade på vägen och efter lite trassel med budtransport med mera så kom den i alla fall fram i grevens tid.

Men igår när jag skulle göra mig fin inför galan så kände alls bara blääää. Ni vet, jag var inte sugen helt enkelt. Jag har fortfarande ont i kroppen pga en skada från ett fall från häst i onsdags (mer om det senare), hade svårt att gå och dessutom kände jag mig svullen och tjock och vätskefylld generellt, vilket fick sin förklaring senare då det visade att det var premiär för den härliga lingonveckan just igår! Och inga OB hade jag hemma, panik! Och helvit outfit och stressad och herregud… Fick åka taxi med toppen i en påse bredvid, sen fick jag hjälp med att ”montera” den på kroppen (volangerna stack upp för mkt i ansiktet så de fick tvingas ned med hjälp av dubbelhäftande tejp som jag hade med, haha…). Och hela tiden ville jag bara slappna av och njuta av den härliga tillställningen, men jag hade mensvärk, träningsvärk, värk pga skada och jag och oroade mig över att det skulle komma någon gudsförgäten jäkla blodfläck på klänningen efter att jag suttit i den länge under visningen. Nu kom det ingen fläck och alla tyckte att jag var så fin, jag har nog aldrig fått så mycket komplimanger tror jag för någon outfit – någonsin. Men det var svinvarmt där inne, jag blev kokhet under själva korsettoppen (den är gjord av något syntetmaterial och rätt tung) och svetten rann lite osmickrande på ryggen där under…

Årets Guldknappen-gala var fantastiskt flott arrangerad, bättre än den brukar vara! Men tyvärr så var det inte min kväll så jag skyndade mig hem efter visningen och tog av mig allt, tog en dusch och bytte om till mjukisbyxor…

DÄR har ni den ocensurerade versionen av hur en modegala kan gå till! Det kommer ytterligare en version av hur jag fixade hår och make på typ 20 minuter, istället för att sitta och bli ompysslad i typ fem timmar som alla barnfria och bekymmersfria bloggare och glamour-morsor kan göra inför såna här tillställningar. Så ser inte min verklighet ut. Jag ska visa hur jag fick till looken – på egen hand, lite senare, men nu ska jag tvätta, läsa läxor, laga mat och göra annat som man gör en söndag…

Foto: All Over Press

TAGGAR
7 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar