Annons
AnnonsAnnons

Min absolut bästa skönhetsprodukt!


Libero oil

Ni frågar ofta vilken skönhetsprodukt jag inte klarar mig utan. Och en av er kommenterade för ett tag sedan väldigt snällt och skrev att jag verkade ha så fin hy. Vilken fantastisk komplimang, särskilt eftersom min hy är minst av allt felfri… Jag funderade häromdagen då jag stod i badrummet och tittade på alla flotta flaskor och pryttlar i beautyväg som jag har, vilken av dessa jag inte vill vara utan. I ärlighetens namn så är det flera av de tjusigaste flaskorna som jag aldrig använder eftersom de faktiskt inte funkar. Jag har ont om tiden, har en katastrofalt torr hy, känsliga nagelband, är rynkig runt ögonen, hopplöst tunt och torrt hår, får fnasigt torra ben och är inte särskilt förtjust i parfymerade saker. Under min graviditet i vintras, ni minns då det var så vidrigt kallt, eskalerade mina torr hy/hud-problem. INGET hjälpte. Jag testade alla möjliga sorters serum och fetare krämer, ögonprodukter, hårinpackningar och kroppslotions men – nä. Till slut var det någon av er bloggläsare som tipsade om att använda olja istället. Så då började jag testa mig fram bland olika oljor. Och blev helt fast! Men det är viktigt VILKEN sorts olja jag använder. Den måste vara ekologisk och inte innehålla spår av parabener eller annan skit som är kemiska slaggprodukter och som efter några timmar torkar ut huden ännu mer. Jag har testat flera olika oljor som jag gillar. Dior och Clarins har en lyxig variant, liksom Weleda, Philip B, Nuxe och Dermanord. Mest praktisk tycker jag nog dock att den föga glamourösa Libero Baby Oil är. Som du kan köpa på Ica eller Hemköp typ. Det är samma olja jag droppar i badvattnen för Lukas eller tvillingarna för att deras hud ska bli mjuk och fin. Jag använder den över precis hela kroppen. Under graviditeten smorde jag in min kraftigt växande mage med den och jag klarade mig helt utan bristningar. Om det sen berodde på oljan eller bra stretchgener i min hud vet jag inte. Babyoljan gör min hud mjuk och smidig och ser till att makeupen sitter bra och inte ”spricker” (som min foundation annars lätt gör). Jag masserar även in den i håret när det är som frissigast och jävligast och sover med den i håret i en sån där duschmössa och drar på ett ”slit och släng”-örngott för att inte fläcka ned sängkläderna för mycket. Just håret funkar den väl så där på. Men i övrigt är det värsta allround-produkten.

Så nu vet ni det. Glammigare än så är det inte! Men jag har jäkligt dyrt och exklusivt smink som får kompensera min icke exklusiva budget-skönhetsprodukt 😉

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar