Annons
AnnonsAnnons

Kors i taket – jag har bakat!


I helgen bakade jag cupcakes, vilket jag flaggar för tidigare. Tack för tipsen ni gav mig förresten – mycket användbara! Tyvärr hann jag inte köpa särskilda muffinsformar av plåt eller liknande men jag tyckte de klarade formen rätt bra ändå. Jag gjorde både helt egna (både muffinssmet och frosting) samt att jag testade den där fuskvarianten som Kungsörnen hade budat till mig i pulvermixform. Lät dem svalna ordentligt som ni tipsat om innan jag började joxa med frostingen.

Frostingen var ju för övrigt ingen lek att mixa ihop själv då den måste vara rejält hård… Jag pajade två såna där spritspåsar pga trycket men i slutändan fick jag till det. Lägga på med sked måste ju vara HELT omöjligt?!

Resultat: de från kungsörnen (choklad) blev snyggare. Mina egna var dock godare. Men mkt lättare att göra dom från pulvermixen förstås. Tycker nog att pulvermixens frosting var rätt vass också – det är mest själva muffinsen som känns lite ”beige” då den inte är hemgjord. Jag ville liksom ge det där pulvret lite mer själ och omtanke än själlöst vatten att blanda upp det med, typ något ägg, lite smör eller nåt – men vågade inte mixtra för mkt eftersom bakning är som kemi och man får inte freestyla så mkt med ingredienser som man gör med matlagning för då kan det ju bli knas i gräddning mm. 20131104-122845.jpg

20131104-123726.jpg

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar