AnnonsAnnons

Knasiga Carola Häggkvist, vi behöver fler som du!


Carola Haggkvist

Carola Häggkvist är superstjärnan som TV4 hoppas ska rädda ”Så mycket bättre” ikväll, eftersom de gett henne en halvtimme extra då tittarsiffrorna för tidigare programs (för många helt okända/ointressanta) deltagare varit så låga. Jag har alltid varit fascinerad av Carola. Hon är lite koko emellanåt, visst – men så har hon heller inte haft en helt vanlig uppväxt. Jag har tagit fram skämskudden då hon kritiserat homosexuella (särskilt då jag vet att en av hennes bästa vänner är gay, så hur tänkte hon egentligen där?), när hon skickat obegripliga ”gåvor” som parfymer till nödställda barn i Haiti (vad ska de med en jävla parfym till, liksom? Döva stanken från lik? Dricka?) eller då hennes religiösa snack spårar ur en aning (har alltid haft svårt för folk som spärrar upp ögonen, sjunger gospel och tror att andra ska ”healas” bara genom tro).

Hon är knasig och kontroversiell, hon är lite too much av det mesta (tänder så blekta att de nästan går i blått, hår så tjockt och glansigt att man undrar om det verkligen är sant), för mycket urringningar, smycken och klackar på samma gång. Och när jag har arbetat med henne inför fotograferingar har hon varit aningen besvärlig i den bemärkelsen att hon beter sig mysko, vill gå och peta i sminket i smyg när man är klar, lägger till någon accessoar (som totalt pajar hela looken) och agerar lite forcerat. Hon blir å andra sidan jäkligt bra på bild och sätter varenda omslag eller bild man tar med henne!

Men. Jag älskar henne ändå, för att hon faktiskt verkar ha ett stort hjärta. Och ingen har vackrare röst än Carola. Ingen. Hennes musik är inte alltid den som jag själv föredrar, men jag ändå inte låta bli att lyssna eftersom hon sjunger så jävla bra. Och på scen har hon en utstrålning som knockar all konkurrens. Det är egentligen konstigt att hon inte har slagit större internationellt.

Sverige skulle nog vara ett lite roligare ställe om vi hade fler artister som Carola. Jag kommer att sitta klistrad framför TV:n ikväll!

TAGGAR
435 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIV
Laddar