AnnonsAnnons

Keratinbehandling på Serenity


Mitt hår är frissigt och ser i normaltillstånd lite crazy ut. Jag tränar ju 5 dagar i veckan och pallar verkligen inte att styla/föna det efter varje dusch (tvättar inte heller håret oftare än två ggr/vecka). Blev erbjuden att testa en keratinbehandling i veckan hos duktiga Anna på salong Serenity så då gjorde jag det! 

Annons

Behandlingen tar cirka en timme men då ingick även föning och styling. Jag gjorde den i slutet av veckan för att kunna utnyttja effekten av föningen hela helgen eftersom jag inte tränar då (och blir svettig i håret och måste blöta det). 

Man får alltså en superinpackning som tränger in i hårstråna genom att man sitter under en värmegrunka. Sedan ”försluts” håret med en avslutande behandling och resultatet blir glansigare och spänstigare hår som känns friskt. Effekten sägs sitta i ca sex veckor, så vi får se hur länge det håller. 

Jag fick också en liten hälsorapport om hårets kondition. Som många andra skandinaver har jag fina och tunna hårstrån men däremot väldigt många tydligen (?), fler än normalt. Så jag är inte tunnhårig per definition även om stråna är det. Håret var inte superslitet men lite trött i topparna dock. Och så kunde Anna konstatera att jag tappat massor av hår för cirka ett halvår sedan (stress?) men att det börjat växa ut igen. 

Kortare hårstrån man har på huvudet blir mer framträdande av denna behandling eftersom de ”reser sig upp” och blir starkare, men detta lägger sig efter ett tag.

Jag är nöjd med behandlingen men fasar för att behöva sabba den fina föningen inför nästa tvätt på måndag – för så här fint får jag aldrig till håret på egen hand! Keratinbehandling kostar från 750 kr och uppåt beroende på hur mkt/långt hår du har.

  
  
  
  
  
  

TAGGAR
815 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIV
Laddar