Annons
AnnonsAnnons

Jag testar att bleka tänderna hemma med Swiss Whitening från Swiss Clinic


Mina tänder har alltid varit viktiga för mig, på samma sätt som jag alltid varit mån om att ha snygga skor. Jag har utrustats med rätt okej gaddar, de är inte helt raka och perfekta i formen, men nu tycker jag bara det är charmigt. Det jag håller efter är själva hygienen och vitheten. Finns inget värre än sunkiga tänder. Jag har laborerat med olika tandblekningsmetoder genom åren och testat allt från de första billiga produkterna som gick att köpa då jag var på resa i USA, till mer sofistikerade metoder via tandhygienister, personligt gjutna skenor och professionellt resultat. Jag har testat milda metoder och ilande varianter, sådana som inte känns överhuvudtaget och sådana som gjort ont. Jag anser mig själv därför vara en självutnämnd expert inom området. Därför känns det roligt att testa Swiss Clinics enkla tandblekningskit för hemmabruk, som jag gör i detta annonssamarbete med dom (detta är ett sponsrat blogginlägg, men jag bestämmer givetvis vad jag ska skriva här).

Swiss Clinic test 2

Så här bleker jag tänderna med Swiss Whitening: 
1. Det som behövs är förstås själva kitet från Swiss Clinic som heter Swiss Whitening. Det består av 3 st formbara munskenor, 10 ml Swiss Whitening tandblekningsgel samt en förvaringsbox för munskenorna. Anledningen till att man får med 3 st skenor är för att det kan hända att man pajar en av skenorna under själva ”formpressandet” (se nedanstående punkter), därför är det smart att man har en extra som backup! Du kan köpa kitet Swiss Whitening till reducerat pris just nu: ordinarie pris är 1495 kr men nu är det prissänkt till 495 kr!

2. Skenorna ska formas utefter ditt eget bett, detta för att blekgelen ska sitta ordentligt, tätt emot dina tänder, så att det inte går åt onödigt mycket gel i spill och för att det inte ska bli ett fläckigt resultat. Du formar dina skenor individuellt genom att doppa ner dem en och en i hett vatten (håll i den lilla flärpen så att du inte bränner dig) i fem sekunder (OBS! Inte längre! Risken är att hela skenan ”sackar” ihop då och blir en slemmig massa). Låt vattnet droppa av något, sedan stoppar du in skenan i munnen och trycker till den så att det blir rejält tandavtryck av bettet i den.

3. Ta ut skenan ur munnen och stoppa ner den i iskallt vatten, för att den ska stelna och härda.

4. Nu är dina specialanpassade bettskenor färdiga att användas! Du kan förvara dom i den lilla medföljande boxen. Borsta tänderna noga (och rengör med tandtråd) innan du sätter igång att bleka tänderna.

5. Ta fram blekgelen och pilla bort det lilla plastlocket (OBS! Kasta inte det, du behöver det för förslutning av gelsprutan senare). Dutta FÖRSIKTIGT i blekgel i dina bettskenor. TA INTE FÖR MYCKET! Jag var lite ivrig första gången och ringlade i alldeles för mycket. Det enda som händer då är att överflödig gel sipprar ut i munnen (och tro mig, så jäkla smaskens är det inte) och det blir en massa waste helt enkelt. Less is more. Den där sprutan räcker till massor av behandlingar, ca 17-18 stycken (både under- och överraden av tänderna).

6. Stoppa in bettskenorna med gelen i munnen och tryck fast dem mot tänderna. Man ska tydligen klippa bort den lilla flärpen från skenorna, men jag har låtit mina sitta kvar, det är lättare att rengöra dem då. Låt skenorna sitta i och låta behandlingen verka i 30-60 minuter. Jag har låtit mina sitta i ca 50-55 minuter (lika långt som ett avsnitt av ”Damages”…). Sen tar du ut dem och sköljer munnen ren. Jag brukar borsta tänderna igen efter behandlingen och avsluta med att skölja med fluor. Var noga med att även rengöra skenorna efter behandling. Jag tar en gammal tandborste som jag inte använder längre, för att försiktigt ta bort resterna då jag sköljer skenorna under vattenkranen. Sen lägger du dina skenor i förvaringsburken tills det är dags för nästa användning.

Swiss clinic test 1

 

NÅ – HUR HAR DET GÅTT DÅ? 
Jag har bara hunnit testa tandblekningen i fyra dagar men har redan sett en markant förändring. Jag hade förvisso inte särskilt gula tänder tidigare, men jag kan se att de blivit ljusare (se bilderna ovan). Jag återkommer med full rapport här i bloggen då jag hunnit testa hela blekningstidens period ut! Företaget hävdar att man kan se effekt på 3-7 dagar och det gör man säkert om man följer instruktionerna noga, men det har mycket att göra med vad du har för tandkvalitet och hur du sköter tänderna i övrigt med mera. Det jag gillar med denna produkt hittills, är att man formpressar skenorna så att de blir individuellt anpassade. Annars faller just många hemmablekningsmetoder på just denna punkt, att en och samma bettskena ska passa alla. Jag tycker också det känns bra att inte sova med gelen i bettskenan och ha den i flera timmar. Så har jag nämligen gjort tidigare med andra blekmetoder. Då har dessa blekgeléer förvisso inte varit lika starka men intuitivt känns det inte bra att det sipprar ut blekmedel i gommen under så pass lång tid. Då är det bättre att göra proceduren kortare och mer effektiv.

TIPS! 
• Håll dig borta från rödvin, kaffe och annan färgstark mat (rödbetor) eller dryck när du väl påbörjat behandlingen.
• Om du vill kan du börja med att bleka den övre tandraden så ser du mer tydligt skillnaden i nyans jämfört med den undre. Eller så kan du göra som jag och ta bilder för att komma ihåg vilken nyans tänderna hade från start.

Swiss clinic annonslogga

TAGGAR
16 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons


Annons

Laddar