AnnonsAnnons

Istället för Vårrusets ”goodybad”, här är 5 riktigt BRA goodiebags!


Introbild goodiebag

Kvinnor ilsknade till (med all rätt) mot Vårrusets torftiga goodiebag-innehåll, som förde kvinnokampen tillbaka cirka 110 år. Tamponger, trosskydd, microfiberduk för tvättning och en chokladbit föll inte alla deltagare i smaken. Man fick tydligen en banan också. ”Det var den mest förnedrande jävla påsen jag mottagit i hela mitt liv och den åkte rakt ner i soporna (även chokladbiten). Det här är för fan inte 30-talet… Och hur kan ni ens kalla det för goodiebag?!” skriver Amanda Johansson i sitt inlägg på Facebook (som nu har delats över 16 000 gånger).

Alltså – vilka amatörer de är, Vårrusets arrangörer! Det vet ju alla att en goodiebag måste innehålla något ”good”, annars blir det feelbad istället för feelgood, alltså goodybad istället för goodiebag.

Här kommer 5 exempel på riktigt BRA goodiebags!
1. Oscarsgalan 2015: massageapparater, presentkort på fettsugning (!), konst, exklusiva viner och smycken samt resecheckar. Värde 160 000 dollar – styck (över en miljon kronor). Lite smakprov på innehållet: en trenätters övernattning på flott hotell i Toscana, ett års fri hyra av en av Audis värstingbilar och en custommade dessertmeny för svindlande 800 dollar. Lyxpresenterna delades ut till alla skådisar som var nominerade.

Den fullmatade håll käften-goodiebagen för Oscarsgalan.

Den fullmatade håll käften-goodiebagen för Oscarsgalan.

2. CHICs goodybag på lanseringsfesten 2008 (i samband med premiären av första ”Sex and the City”-filmen). Värde: Drygt 3000 kr/st. När CHIC lanserades 2008 ville vi göra skäl för namnet och skrapade ihop den lyxigaste goodiebagen Sverige ditintills hade skådat. 1100 goodiebags skulle packas på redaktionen och transporteras till restaurang Josefinas på Djurgården. En logistisk mardröm och vi fick ringa in alla som kunde på förlaget, oavsett avdelning, för att hjälpa till. Påsarna var tunga och klarade inte riktigt mängden av grejer vi tryckte ner (parfymer i fullsize, lyxig choklad, smycken, schampo, inpackning, böcker) så snörena gick av så vi fick bära dem i famnen till stället där de skulle delas ut. Kändisarna blev som galna och vi hade 100 eller 150 påsar för lite (tror jag), vilket ledde till lite dålig stämning för de som var lätt salongsberusade och tänkte hämta ut sina goodiebags försent (trots ständiga uppmaningar om att det var först till kvarn).

Inte ens chefen kom undan utan fick snällt både packa och bära dessa påsar!

Inte ens chefen kom undan utan fick snällt både packa och bära dessa påsar!

3. Bafta 2015 goodybag: Skor från Cocorose London, lyxiga badprodukter, Choklad/champagne-tryffel, doftljus, Taittinger champagne, Lancome-produkter, sidenscarf från Escada, övernattning på lyxhotell, specialgjord väska från Anya Hindmarch mm. ALLA deltagare på Bafta-galan fick denna väska, vars värde var estimerat till ca 28 000 kr/st.

Innehållet i Bafta 2015 års goodybag.

Innehållet i Bafta 2015 års goodybag.

4. CHICs 1-årsfest 2009, där man fick ”shoppa” sin egen goodybag i en specialgjord walk-in-closet! Vi ville ju överträffa succén med lanseringsfestens lyxiga goodiebag, men samtidigt hitta på något fyndigare. Så vi lät kändisgästerna få ”shoppa” innehållet i sin goodiebag! Vi byggde upp en specialgjord walk-in-closet med skor i olika storlekar och alla gäster fick ett tiotal olika skomodeller att välja på i olika storlekar, samt en exklusiv sidenscarf och så lyxigt smink från Estée Lauder. Mycket uppskattat – kön ringlade sig lång till vår sko-walk-in-closet! Så här sa Josefine Sundström som var där: ”Kvällens höjdpunkt var den sjukt generösa rosa presentpåsen. Vi fick SKOR med oss hem. Trodde inte att förra årets goodie gick att överräffa, men tydligen”.

Den specialbyggda walk-in-closeten där gästerna kunde "shoppa" sin goodiebag.

Den specialbyggda walk-in-closeten där gästerna kunde ”shoppa” sin goodiebag.

5. Emmy Awards 2014 goodybag: De lyckliga nominerade skådespelarna och prisutdelarna kunde se fram emot följande innehåll i sin godispåse: En femdagars lyxsemester på en sparesort på Bali, middag hemma med hyrda kockar för 10-15 gäster, ett sex månaders medlemskap på flotta David Barton Gym, fyra nätters övernattning på hotell i Cancún, Mexiko, en resa till Aspen och en lyxig bäddmadrass från märket Maxim + presentkort från samma leverantör för ett sammanlagt värde av 27 000 kr. Det totala värdet av denna lyxiga goodybag var 50 000 dollar (452 000 kr) och som om det inte var nog erbjöds kändisarna även att gå och plocka varor från sponsorerna i ett rum backstage efter galan.

Galabiljetten till Emmy Awards.

Galabiljetten till Emmy Awards.

TAGGAR
543 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIV
Laddar