Annons
AnnonsAnnons

Hemmaspa i sommar med mina Body Shop-favoriter


Body Shop favoriter

En av fördelarna med semester är att man hinner pyssla om sig själv lite mer än vanligt. Jag har testat The Body Shops sommarnyheter och detta är mina favoriter från deras sortiment:

Oils of Life Intensely Revitalising Essence Lotion, 160 ml, 225 kr. Det här är en blandning av vatten och olja (skaka flaskan noga först) och funkar perfekt när huden är uttorkad av mycket sol och vind. Som om du skulle mixat din ansiktstoner med en välgörande ansiktsolja, ungefär. Jag använder den efter rengöringsrutinerna på morgonen eller kvällen och baddar på ansiktet innan jag applicerar serum, nattkräm, dagkräm eller annan fukt/olja på huden. Perfekt bas med andra ord!

Oils of Life Intensely Revitalising Facial Oil, 30 ml, 450 kr. En lyxig rackare som är dryg, du behöver inte många droppar (1-2 st) för att ansiktet ska kännas mjukt igen. Jag smörjer även in mina nagelband med den!

Egyptian Milk & Honey Bath, 250 g, 195 kr. Jag badar väldigt sällan eftersom jag tycker det tar tid och jag är ofta så stressad att jag väljer en dusch istället. Men nu, under ledigheten, har jag stulit några extra kvartar i badkaret och unnat mig lite egentid. Det blir som en sparitual, fast på hemmaplan! Jag häller några skopor av det här krämiga badpulvret i badkaret under rinnande vatten, blundar och låtsas att jag är Cleopatra. Typ…

Dead Sea Salt Scrub, 350 ml, 295 kr. En uppfriskande skrubb som verkligen behövs nu då jag tenderar att fjälla bort en del av solbrännan och jag gärna vill få bort ett jämnt hudlager för att få bort den där grådassiga, översta ytan på huden. Den här skrubben med salt från Döda Havet är ganska fet i konsistensen så huden blir liksom vaxad och polerad på köpet.

Moroccon Rhassoul Body Clay, 200 ml, 225 kr. Jag är noga med att använda ansiktsmasker regelbundet men ger sällan kroppen samma omtanke. Men nu på sommaren då jag exponerar alla kroppsdelar så frekvent så känns det bra att pilla lite mer även med de större hudytorna. Den här leran stelnar till på huden efter applicering (ett tunt lager räcker). Låt den torka i tio minuter (förslagsvis när du ändå gör något annat, som när gör en hårinpackning exempelvis) och skölj sedan av med kallt vatten. Sen har du hud len och smidig som en babystjärt!

T-shirten på bilden kommer från Wildfox, solglasögonen är från Dolce & Gabbana och solhatten fyndade jag i ett stånd på strandpromenaden i Antibes.

ANNONSSAMARBETE MELLAN CHIC & THE BODY SHOP

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar