AnnonsAnnons

Från glåmig till glammig på CHICgalan, så gjorde jag


makeup chicgalan

Det krävs både förberedelser och ett helt proffsteam av beautyexperter när jag ska bli mitt glammigaste jag till CHICgalan. Förutsättningarna är lite sisådär eftersom jag under själva galaveckan är helt sönderstressad, äter dåligt, sover extremt lite och har väldigt många bollar i luften och befinner mig under press. Så här förberedde jag mig, steg för steg inför galan (OBS: alla bilder här är helt au naturel och inte fixade i photoshop på något vis):

Annons

Before pic chicgala

hydrafacial chicgalan

Tisdag: Besökte Carina som driver Agdeliuskliniken. Carina är den som tar hand om min hud i hardcore-väg och ger mig olika sorters behandlingar. Hon skräddarsyr en strategi för vilka produkter min hud behöver, på vilka tidpunkter under året (jag är torrare på vintern och fuktfattig efter solsemester osv). Carina har behandlat mig med botox och en ny typ av fillers under sensommaren (skriver mer om det sen), men det viktigaste är inte de behandlingarna (som jag utför sällan) utan hur jag sköter min hy dagligen, med rengöring, återfuktning, serum, ögonkrämer mm. Hon är på mig som en hök om att inte slarva med mina produkter och ni vet att jag sedan tidigare är helt såld på Teoxanes raffinerade hudvårdsprodukter för mogen hud. Men inför galor mm och större fester så gör hon inga stora nålingrepp (kan leda till blåmärken eller annat som man inte vill ha på bilder och effekten av vissa behandlingar behöver ibland flera månader på sig för att sätta sig ordentligt i huden, Carina jobbar med subtila effekter och inte alltför dramatiska grejer, man märker det knappt). I tisdags gjorde hon Hydrafacial på mig, vilket i korthet innebär att man djuprengör huden och liksom ”suger ut” smuts med en maskin och därefter peelar med en diamantslip och återfuktar. Hydrafacial innebär varken smärta, nålar, laser eller annat otäckt – utan är en behaglig behandling, där det känns som om man ”dammsuger” huden och får en skön rengöring. Huden blir REJÄLT återfuktad och fräsch och många torrhetslinjer försvinner (tillfälligt).

IMG_7492-1

nails chicgalan

Onsdag: Dags för galanaglar! Frida Selkirk gjorde mina naglar discoglittriga genom att doppa dem medan de fortfarande var fuktiga av nagellack i multifärgat glitter/finkorniga paljetter från Ciaté. Sedan ”förseglade” hon glitternaglarna med genomskinligt nagellack. Hon gav mig också stränga direktiv att applicera ytterligare en omgång genomskinligt lack på kvällen för de skulle hålla (det glömde jag, men jag ljög och sa att jag gjorde det då hon spände ögonen i mig senare…). Carina gav mig en rackabajsare till ansiktsmask från Filorga som hon gav stränga order om att jag skulle använda kvällen mot torsdag. Vilket jag glömde… förlåt! Lovar att använda den och testa vid annat tillfälle.

Clarins

GHD inspo chicgalan

GHD chicgalan

Torsdag: Jag började galadagen supertidigt och gjorde en skön ansiktsbehandling med uppstramande serum från Clarins, på deras dagspa-avdelning på NK. Därefter gjorde jag pedikyr med gelpolish hos Frida, samtidigt som jag skrev klart det sista på manuset till galakvällen (!). Det var genrep och en massa att ordna under dagen och då sprang jag runt som en svettig osminkad galning med håret i tofs, Converse och dansbyxor. Sedan var det dags för galamakeup av duktiga Mia Högfeldt som sminkade mig med grön ögonskugga och glitter på ögonlocken. GHD var stolt huvudsponsor av CHIC-galan och hade en hel armada av hårstylister backstage. De hade förberett jättefint med en massa inspobilder från Studio 54-epoken som vi i redaktionen fick välja bland. Jag valde klassiskt Farrah Fawcett-svall med utfönade lockar. Duktiga Carolina Bagge fixade det mest glamourösa galahår jag någonsin haft, med hjälp av extensions och GHD:s nya Platinum Styler.

helfigur chicgalan

Min snygga klänning kommer från Gina Tricot, skorna är från C Kobler, clutchen från Zara, mina örhängen är specialgjorda loop-örhängen med Swarovski-kristaller från Caroline Svedbom.

Foto: All Over Press

 

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIV
Laddar