Annons
AnnonsAnnons

Före och efter ”Madonna-behandlingen” med Oxygen Intraceutical


Madonna treatment

Förra veckan gjorde jag en sofistikerad ansiktsbehandling som heter Oxygen Intraceutical, även känd som ”Madonna-behandlingen”. Det må låta läskigt men är faktiskt helt smärtfritt (om än lite…kallt). Inga nålar eller otäckheter, utan huden görs först rent ordentligt, sen används renat syre för att slussa ner ett serum som innehåller hyalyronsyra (finns naturligt i din egen hud), vitaminer och antioxidanter. Det känns som om någon blåser kall luft i ansiktet med ett rör ungefär och tar ungefär 50-60 minuter att utföra behandlingen. Behandlingen ska återfukta huden, fylla ut fina linjer och göra den fräsch och uppstramad. Effekten syns omgående men resultatet blir optimalt först efter 1-2 dagar då produkterna verkligen har fått verka ordentligt.

Jag gjorde behandlingen på Spa By Us och blev överraskande nöjd. Den här typen av ”askungebehandlingar” lovar ofta mycket men håller inte vad de lovar på oss som är över 40. Jag har torr hy, som tidigare varit normal, jag har finporig hy (men några undantag av ett fåtal större porer) och en hel del linjer och streck vid ögonen då jag kisar, liksom längs med mungiporna ned från näsan.

Huden har fått bra lyster och spänst och det är lättare att få sminket att sitta jämnt nu. Jag vet att effekten inte håller i sig forever, men detta är en kul behandling som du kan göra några dagar innan en större fest, fotografering eller om du ska gifta dig exempelvis. Man kan utföra behandlingen flera gånger också som en kur om man behöver extra fuktboost. Kostar mellan 1295 kr och 1495 kr per behandlingstillfälle beroende på vilken dag i veckan du vill utföra behandlingen.

Det är ingen retusch inblandad vare sig på före- eller efterbilden, men däremot är bilderna tagna utomhus och inomhus och ljuset kan vara lite olika. Jag upplever en klart slätare men framförallt fräschare spänst av huden, men det är inte så att folk stoppar mig på gatan och säger: ”Men shit, vad har du GJORT?!”. Det tycker jag förvisso är bra, jag vill ha en subtil effekt och inget ”klädnypa-i-nacken”-resultat.

Enligt ryktet så får Madonna denna behandling utförd DAGLIGEN av sin privata skönhetsterapeut, som reser med henne runt om i världen och står stand by med maskiner och preparat… haha.

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar