Annons
AnnonsAnnons

Eucerin – min bästa budgetbeauty


Eucerin budget beauty

Jag har förmånen att få testa massor av lyxiga skönhetsprodukter genom mitt jobb. Min hud är kräsen på grund av detta och jag har sedan jag fyllt 40 blivit känsligare och torrare i ansiktet. Vad som helst funkar inte på mig. Jag behöver fukt, fukt, fukt. Dygnet runt – hemma och utomlands.

Ni är många som undrar vilka produkter jag använder och vilka skönhetsrutiner jag använder och jag håller på och producerar ett längre sådant inlägg som snart kommer upp här i bloggen. Men jag kan redan nu avslöja att en ny budgetfavorit hos mig är märket Eucerin, som jag började testa i början av sommaren. Det är ett hudvårdsmärke som enbart säljs på apotek. Jag har dels blivit helt beroende av deras fuktighetskräm. Och så har jag även under några veckor testat deras intensivkur mot torr hy, Hyaluron Filler Concentrate, som är en antiage-produkt med värsta fuktbomb-resultatet. Pris, ca 359 kr (för 6×5 ml).

Som dagkräm använder jag Eucerin Volume-Filler Day Cream Dry Skin, ca 289 kr.

Eftersom jag tränar i stort sett varje dag så svettas jag mycket och behöver duscha, ibland två gånger om dagen. Jag behöver därför en mild duschkräm och älskar Eucerins Shower Oil som varken innehåller konserveringsmedel eller färgämnen. Kostar 95 kr.

När jag var på solsemester i slutet på augusti så hade jag fullständigt brunnit upp i solen utan Eucerins Sol Lotion Dry Skin med solskyddsfaktor SPF 50, som jag hade med mig i smarta småförpackningar (vet inte om de där miniatyrflaskorna säljs i butik, troligtvis inte, en ordinarie flaska på 150 ml kostar ca 189 kr). Det gick åt en sån där liten miniflarra per dag under mina mest intensiva soldagar vid havet.

För att hålla min hud och kropp smidig (trots att jag duschar ofta och utsätter den för både kyla och värme/torr luft inomhus) så finns det bara en kroppsprodukt som gäller för mig. Här har jag testat rubbet – men INGET slår den gamla hederliga Libero Baby Oil. Kostar 39 kr, på Ica Maxi, Coop eller liknande. Jag märkte när jag använde dem på tvillingarna när de var små att mina händer blev så oerhört mjuka. Sedan började jag använda den själv på hela kroppen (inte i ansiktet dock, där blir den för fet och täpper igen porerna) och det finns helt enkelt inget bättre. Jag har testat andra oljor också men den här är enligt mig bäst.

TAGGAR
3 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons


Annons

Laddar