Annons
AnnonsAnnons

Du kan hjälpa till på riktigt, direkt till barn som behöver


Liberia ebola survivors

Ebola-barnen som överlevde men blev bortglömda, har vi tidigare skrivit om här på chic.se. Nu har journalisten (och livs levande ängeln) Magda Gad kommit hem från Liberia. Hon tar med sig syner så fasansfulla att jag har svårt att återberätta dem. Kortfattat kan jag säga att alla pengar som västvärlden hittills har skänkt genom bistånd till drabbade länder som Liberia, har gått till ebolaklinikerna och all utrustning. Barnen som överlevt denna fasa kastas ut från klinikerna till en osäker framtid på gatan. Inte ett öre av biståndet har nått dessa barn, de har hamnat helt i kläm. Och omgivningen är rädda för dom för att de tror att de fortfarande bär på smittan – och vill inte hjälpa dom.

Det är är tragedi som saknar motstycke. Och mitt i allt detta har Magda upprätt ett fristad för 17 st av dessa barn som hon fått kontakt med. Hon har genom bidrag som folk hjälpt till med (via upprop på Facebook och genom min blogg) lyckats samla ihop så pass mycket att de har fått ett hus att bo i nu och hon har köpt kredit i en mataffär åt dom. Men det är en kortsiktig räddning, mer pengar behövs. Annars dör dessa barn.

Sätt in pengar direkt på Magdas konto så vidarebefordrar hon dem DIREKT till de behövande barnen genom Nat Nayor, en man som arbetar för barns rättigheter och som bor i samma stad som barnen – och genom Foya Borma Hospital som administrerar och följer upp hjälpen vi bistår med.

Magdas konto är på SEB 5206 005 13 55. Maila henne hur mycket du satt in på gad_media@hotmail.com. Inga administrativa avgifter, inga mellanhänder, inget spill – varenda krona når dessa utsatta barn.

Man kan tyvärr inte lita på övriga biståndsorganisationer då länder som Liberia är så korrupta och pengarna som samlats in inte kommer fram. Men detta VET vi funkar!

På bilden syns fem av våra fosterbarn. Jag tänker följa dessa barns utveckling i min blogg och även rapportera om det i CHIC. Hjälp Magda att hjälpa dessa barn, så att de får en framtid. Att få möjlighet att rädda barns liv – på riktigt – är en gåva som är helt oslagbar, tro mig. 

Läs mer här: 

http://charlotta.chic.se/hjalp-de-bortglomda-ebola-barnen-som-blev-kvar/

Och här kan du läsa om förberedelserna och utrustningen Niclas och Magda behövde ta med sig ner till Liberia för att kunna göra reportaget.

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar