Annons
AnnonsAnnons

Den här sommaren, alltså…


Den här sommaren, alltså… Jag har verkligen njutit av den så gott det går med två små tvillingar och en dagisledig fyraåring. Ena veckan är det så varmt att man rinner bort (vilket jag älskar!). Flera av de solpackade dagarna tänkte jag: ”Äh, jag behöver inte stressa iväg till en strand och pressa, jag är ju mammaledig, jag hinner sola hela sommaren!”. Och så struntade jag i att sola den dagen och strosade runt i skuggan istället med vagnen. Efter två veckor med 28 grader inomhus på nätterna, utan möjlighet att öppna fönstrena på vid gavel (vi bor tre trappor upp och har barn liksom) för att få fläkt och svalka, så fick maken nog och köpte marknadens värsta AC-monster för dyra pengar. Det tog flera dagar innan den kunde hämtas ut och han släpade upp det 40 kilo (!) tunga monstret uppför tre trappor. Tre-fyra dagar hann vi utnyttja den där kylapparaten. Sen blev det…kallt igen i väderleken. No need for AC direkt. Tillbaks med täckena i påslakanen och redo att ta med kofta för kvällar utomhus. Därefter började det att regna några dagar och då gnäller plötsligt alla på Facebook över ”skitvädret” och ”måste boka resa utomlands – NU! Här kan man ju inte stanna!” och alla verkar ha glömt att vi nyss haft den varmaste sommaren på vadå, 300 år?

I söndags, då bilden togs, verkade värmen äntligen vara på väg tillbaks. 25 grader och sol ute, yippie! Vi drar till svägerskans familj då de har hus med pool. Men i vår nuvarande familjesituation är det liksom inte bara att hoppa in i bilen och dra och vara framme på 14 minuter. Nä, nu ska fem personer duscha, byta om, byta blöja (åtminstone de minsta av oss), amma, äta, duscha igen, kräkas, byta kläder, byta blöja, packa kläder, smörja in sig med solskyddsfaktor 140, springa upp och hämta ytterligare saker i packningen som vi glömt, packa in oss i bilen, springa upp och hämta napp som glömts, amma, byta blöja, åka iväg, komma fram, amma, packa upp, byta till badkläder – och DÄR precis, när jag hade pustat ut och ÄNTLIGEN skulle sätta mig för att pressa – så gick solen i moln och det blev mulet och kallt. Hahaha! Är det inte för jävla typiskt?

Hur har ni haft det so far i sommar? Glöm inte att hela augusti är kvar, den mysigaste sommarmånaden av alla, enligt mig!

Poolen

Här ligger jag och huttrar vid poolen i mina nya ballerinas från Angela C och maxiklänning från Zara.

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar