Annons
AnnonsAnnons

Dagens outfit: jeansskjorta och jeans ihop


Charlotta 1

Jag har varit lite rädd för trenden med att blanda denim on denim. Alltså bära jeansplagg både upptill och nedtill. Eftersom jag är kurvigt byggd är jag lite orolig över att se ut mer som Byggare Bob snarare än Anja Rubik. Men det är inte särskilt svårt att lyckas med denna trend som ni ser. Nu känner jag mig väldigt bekväm i den!

Tänk på följande om du vill bära denim on denim: 
1. Kontrastera det tajta med det lösa. Alltså: bär antingen tajtare nederdel med lös överdel – eller tvärtom. Förslagsvis en lite ledigare jeansskjorta ihop med ett par skinny jeans (som jag har valt), eller en tajtare jeansskjorta ihop med pösigare boyfriendjeans eller jeans med bootcut.
2. Välj feminina accessoarer till: klackar, statementsmycken som sticker ut (jag har en väldigt stor ring, men örhängen eller halsband är också fint till), en snygg väska och så vidare.
3. Ytterplagget bör vara av det uppklädda slaget: en fuskpäls, en trenchcoat där du markerar midjan ordentligt eller liknande.
4. Denimfärgen behöver inte vara exakt matchande på över- och underdel. Välj hur du vill. Men tänk på att mörkare denim förminskar och ljusare förstorar. Jag har därför valt en mörkare ton på mina skinny jeans.

Min jeansskjorta och jeansen kommer från Current Elliott/Colonelle.com. Fuskpälsen är från By Malene Birger och kommer också från Colonelle.com. De underbara fläckiga sandaletterna är från Jennie-Ellen och väskan är från Juicy Couture/My-Closet. Ringen kommer från Ioaku och klockan från Michael Kors.

TAGGAR
6 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar