Annons
AnnonsAnnons

CHIC-galan 2013: Toppar och dalar från kvällen, succéer och skandaler…


Någon av er undrade nyss varför jag inte skrivit något om CHIC-galakvällen…? Men… är det inte det enda jag gjort de senaste dagarna?! Nåväl – här kommer en summering av intrycken jag har, nu medan jag fortfarande har denna sagokväll färsk i minnet.

Höjdpunkterna från galan: 
• Att få träffa er läsare! Jag blir ALLTID lika glad och varm i hjärtat av det! Flera av er hade rest hit ända från Finland för att få lite Chicsperience. Jag var med på massor av bilder och hade kunnat vimla med er hela kvällen. Hoppas ni var nöjda med galan!
• Sean Banan – vilken snubbe. Jag tänker göra ett separat inlägg om honom lite senare. Men Sean är ett äkta proffs, förberedd, seriös och tar sina uppdrag på allvar. Dessutom hade vi väldigt kul på efterfesten tillsammans!
• Att få göra entré i den specialsydda CHIC-klänningen som Ida Lanto gjort. Jag tänker göra ett särskilt inlägg om detta också.
• När Årets Chicaste Läsare Claudia berättade om att detta pris blev hennes revansch mot gliringarna hon fått höra i skolan under sin uppväxt. Detta har jag redan bloggat om.
• Mina långklänningar som jag fick bära kände jag mig jättefin i! Särskilt den vita med paljetter från By Malina, vilken dröm! Jag älskade även Greta-klänningen i grönt. Känner mig alltid bekväm i Gretas design (förra galan bar jag en likadan modell fast i rosa).
• Alcazar – detta har jag redan bloggat om.
• Alla prisutdelare som var så duktiga och ställde upp. Och alla pristagare också förstås!
• Att lyssna på publikens skratt till introfilmen som spelades upp på den stora skärmen på scen. Vi har skrattat åt den också på redaktionen, innan. Men man är ju rätt självgod och vet sällan hur folk ska reagera förrän det väl gäller.
• Camilla Läckbergs klänning från Marchesa. WOW! Hon och Christina Saliba var överlägset galans vackraste gäster. Uppklädda som om det vore Oscarsgala – respekt!
• Att se min man i publiken. Han har aldrig gått på en CHIC-gala tidigare eftersom han blir så nervös när jag ska köra saker live och helst vill slippa se det på plats. Men i år kom han efter en del påtryckningar. Och så hade han köpt en ny kostym kvällen till ära. Han var så fin och jag kände mig så stolt.
• Att allt flöt på så bra med sponsorerna, deras fina stationer, goodiebagsen och baren där det serverades fria drinkar och vin med mera.

Några missar som ställde till det: 
• Stressen i år innan galan var ÖVERJÄVLIG. Ni som är där som gäster ser ju kanske inte sånt och det är väl en himla tur. Men för oss som jobbade bakom kulisserna var det total kaos bara minutrar innan galan kickade igång. Prisutdelare som backade ur kvällen innan, felklippta manuskort, strul med leverans av klänningar och fan och hans moster.
• Genrepet fick göras utan klädbyten pga försenade leveranser av vissa plagg. Jag hade tänkt ha en jättefin tvådelad dress av Valerie men den var för krånglig att ta på och jag hade bara en och en halv minut på mig backstage att byta outfit, vilket blev alldeles för riskabelt.
• Belysningen på Berns är inte att leka med: starka strålkastare rakt uppifrån som gör att varenda cellulitjävel och skavank syns och man får väldigt tråkiga slagskuggor i ansiktet. Därför är rätt underkläder jätteviktigt. Något jag hade spontanköpt precis samma dag utan att testköra, så på vissa klänningar syns en tråkig skarv på magen och underklänningen kikade fram lite odiskret under Stella-klänningen. Fåfängt och fånigt kanske, men stå själv framför 600 personer så får ni se hur kul det är…
• Min snygga, 60-talsinspirerade klänning från Stella McCartney var en storlek för liten. Jag kände det på mig redan då jag provade den men intalade mig att om jag stod i vissa vinklar så skulle det inte synas. Men det gjorde det. Och den var för kort, jag hatar när plagg är för korta. Jag vill inte visa mina ben om det inte är under dödshot. Nu gjorde jag det ändå. Men skitsamma, är väl bara jag som tänkte på det.
• På grund av den akuta stressen innan galan på grund av massa förseningar under dagen så satt jag i panik och släckte bränder och klippte ihop manuskort fem i sex på kvällen och var inte kontaktbar. Detta ledde till att jag inte ALLS hann fixa håret som planerat utan Mia fick plattånga det på typ 30 sekunder sen fick jag KASTA mig ut till er läsare som kommit. Jag är hemskt ledsen för att jag dök upp så sent, det var inget jag kunde påverka dessvärre! Jag fick dock chans att prata med många av er efter galan istället då det kändes mer avslappnat.
• Årets Chicaste Läsares pris kraschade i golvet i fjorton bitar så tyvärr kunde hon inte hålla upp sin vinnarstatyett på bilderna. Inte hela världen men ändå lite trist.

Men – på det stora hela – en UNDERBAR kväll! TACK alla ni som kom!

Flinkenbergs

Det här är en mycket sällsynt bild: min man, jag (i vacker guldpaljettklänning från Talitha) och min svägerska Sabina. 

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar