Annons
AnnonsAnnons

Chefredaktörslivet – den oglamourösa baksidan


Status just nu (02.14 på natten): jag sitter och redigerar som en tok och letar samtidigt bilder på skor på presskontorens bildbanker (75% av min tid går ut på att just leta bilder). Och disträ som jag är har jag glömt bort att jag multitaskar och samtidigt färgar ögonbrynen. Färgen får sitta i utan att överdriva i 90 minuter och nu har jag två snygga svarta sniglar till ögonbryn, haha (älskar förvisso markerade bryn och färgar jag dom på salong blir det ofta för mesigt resultat som försvinner på en vecka).

Jag har den senaste tiden bortprioriterat träning och all form av socialt umgänge pga vår deadline som är nästa vecka. Varje dag bär jag samma outfit: stretchjeans (får inte på mig nåt annat då jag lagt på mig några pannor), stickad tröja och UGGs. Jackan har jag över axeln inomhus på red eftersom jag fryser. Huden är torr pga värmeväxlingar inomhus och utomhus. Humöret är i botten pga detta dystopiska väder och mörker.

Och det är bara några fjuttiga dagar kvar innan jag får gå på julledighet men innan dess ska 24 sidor produceras och fixas – och resterande sidor av tidningen korrläsas då de kommit i retur från repro.

Så här är det OCKSÅ att jobba som chefredaktör, om någon undrade. Oftast jättekul och ibland glamouröst, men emellanåt rent jobbigt och verkligen inget för stresskänsliga. Skulle jag bli sjuk nu exempelvis så kommer liksom inte tidningen ut. Tur att jag inte varit sjuk på 19 år…

Så – då har jag gnällt klart! TACK förresten för alla fina bidrag till pengarenkäten – vilket engagemang! Svarar er alla imorgon onsdag.

IMG_1048.JPG

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar