Annons
AnnonsAnnons

Charlottas modeskola: På med bältet! Smarta skärpstylingen + så knyter du ”loopen”


C8 vinjett modePå med bältet, ladies! Det är skärpet som är bland andra vår omslagstjej Olivia Palermos stilknep nummer 1! Ett bälte får din outfit att gå från trist till trendig, från oformlig till silhuettsäker, från gammal till ny. Här kommer min smarta skärpstyling-skola, håll till godo!

CHARLOTTAS SKÄRP-SKOLA

1. Våga använda bälte utanpå dina ytterplagg! Det är betydligt billigare – och smartare – att köpa ett nytt skärp till din befintliga höstjacka än att behöva köpa en ny jacka. Ta bort det nuvarande bältet och sätt i ett annat. Även om det egentligen inte ”ska” sitta ett skärp utanpå plagget så sätt dit ett! Testa dig fram, du kommer att bli positivt överraskad.

2. Kontraststyla! Har du en superfin klänning i lyxigt sidenmaterial är det trendigt att addera ett slitet läderbälte med grova spännen med lite patina. Eller tvärtom, en anspråkslös klänning i T-shirt/tunikamodell får ett jättelyft om du sätter ett statementbälte med strass/nitar eller metallic i midjan. Tänk även kontrast vad det gäller färger: en beige kappa blir jättefin i kombination med ett rött, smalt lackbälte.

3. Tänk minimalism eller maximalism! Antingen väljer du det supersmala, tunna skärpet som är högsta mode idag.Bär det till en pennkjol och en enkel topp utan krusiduller för en skön minimalism-look á la Celine. Eller så går du all in och satsar på maximalism, alltså svulstiga, superbreda bälten med massor av detaljer som du bär till en mönstrad klänning med lika mycket detaljer för spännande möte. Pampiga obi-bälten, liknande det i skinn jag bär på bilden till den rosa klänningen, är också fint för att ge en outfit mer karaktär.

4. Två bälten är dubbelt så trendigt! Bär två stycken smala bälten samtidigt och låt dem tvinna sig lite lagom nonchalant.

5. Uppfinn egna bälten! Har du inget skärp som passar? Leta då efter annat som markerar midjan! Gardintofsar, rep, sidenband, kedjor, en sidenscarf – valet är ditt eget. Var kreativ och lek med skärpformen.

6. Knyt en loop – hetast just nu! De smala bältena, både släta och flätade är högsta mode nu. Men det gäller även att kunna styla dem rätt. Ofta är de väldigt långa (köp den längsta varianten! Vill du ha nya hål för spännet kan du göra dessa hos skomakaren) och man vet inte riktigt vad man ska göra med ”överskottet”. Hemligheten ligger i att styla ”stumpen” rätt på olika sätt. Trendigast är att göra en så kallad ”loop” eller knut, ögla och liknande. Se nedan!

SÅ KNYTER DU LOOPEN!

Olivia Palermo är en sann förespråkare av att använda skärp. Här nedan ser du tre inspirerande exempel på hur hon har fått till den där berömda ”loopen” av långa, smala bälten.
Olivia 1

Olivia 2

Olivia 3

Här nedan följer mer konkreta exempel på hur du knyter skärpet!

Loopen

A. Riktigt långa skärp blir fina att knyta ihop på detta sätt. B. Denna ögla och loop blir snygg till smalare lackbälten eftersom de håller formen för öglan bättre. C. Även bredare bälten kan du styla änden på enligt detta förslag, påminner om hur man knyter en slipsknut!

TAGGAR
4 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar