Annons
AnnonsAnnons

Även jag lyckades fixa såna här glamlockar!


GHD 1

ghd var stolt huvudsponsor av CHIC-galan och ni har ju sett hur proffsigt deras stylister har fixat mitt hår till diverse galor den senaste tiden. Men ibland har man (jag) inte riktigt tid eller möjlighet att sätta sig i en frisörstol inför en kväll då man vill vara fin i håret, eller kanske på morgonen inför ett viktigt möte. Jag kan ärligt erkänna att jag är en riktig amatör när det gäller just hår och 300 dagar per år bär jag håret i en tofs. Jag tränar mycket, duschar ofta och pallar inte med att stå och föna och tramsa. Och sedan är jag kanske onödigt skraj för alla stylingverktyg som fön, plattänger, locktänger, alla stylingpreparat man ska ha i håret före och efter och det brukar faktiskt gå åt skogen varenda gång när jag ger mig på detta på egen hand. Smink kan jag – hår kan jag INTE. Så det var med viss skepsism och skräckblandad förtjusning som jag tog mig an att testa ghd:s fina stylingkit här i bloggen. Jag gjorde detta i lördags då jag skulle ut på tjejmiddag på stan. Ni ser ju hur mitt hår ser ut i normaltillstånd då jag tvättat det och låtit det lufttorka: Lite vågigt, frissigt och rätt hopplöst i allmänhet.

Så här gjorde jag: Jag borstade igenom håret ordentligt med ghd:s breda borste för att reda ut lite tovor och sånt. Sedan sprayade/preppade jag håret med den värmeskyddande produkten Curl Hold Spray. Efter det satte jag upp allt hår utom en liten slinga av underhåret i en klämma mitt uppe på huvudet, så att det inte skulle vara i vägen. Därefter började jag locka håret med ghd Curve Creative Curl Wand, slinga för slinga, genom att tvinna det och snurrade det runt tången. Jag höll så i kanske 10 sekunder sen släppte jag. Och ja, jag svor och brände mig emellanåt men till slut hade jag fått till en bra teknik. När jag kände mig färdig (jag var stressad som fan, en av mina väninnor stod och trampade och väntade i hallen och barnen vrålade på annat våningsplan) så ”fluffade” jag till lockarna lite grann med den tunnare borsten Narrow Dressing Brush. Och så ”masserade” jag upp lite volym från rötterna med fingrarna och sprayade dit lite torrschampo i sprayform, samt ”under” lockarna. Säkert gjorde jag detta i fel ordning och det kanske är helt knasigt, men strunt samma – jag gjorde i alla fall så. Avslutningsvis sprayade jag hela härligheten med Final Fix Hairspray. Sedan kände jag mig glamourös och snygg och hela kalaset tog kanske 11 minuter, allt som allt.

Det här är verkligen hela bilden – alltså den ärliga bakgrunden. Jag övervägde ett tag att låta mig plåtas med makeupartist i studio, med bättre belysning och ta in lite fuskhjälp av en frisör eftersom jag själv är rätt kass på detta. Kanske även smyga in lite extensions för att få till volymen. Men sedan tänkte jag om. Jag har valt att visa guiden/testet så här naket, för jag är 44 år, trebarnsmorsa, yrkesarbetande, stressad – jag hinner liksom inte ägna fem timmar åt att studera YouTube-klipp på hur man får till såna här frisyrer på bästa vis. Det går säkert att få till betydligt bättre lockar och volym och whatever med fler proffstips och jag tänker faktiskt sätta mig in i detta någon gång framöver, men det jag ville visa är att det är ganska enkelt att få till glamourösa vågor och lockar i håret på kort tid, på egen hand, med detta verktyg. Om jag kan så kan vem som helst!

ghd 3

GHD 2

CHIC I ANNONSSAMARBETE MED GHD

 

TAGGAR
3 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar