Annons
AnnonsAnnons

Årets julklapp: rädda ett barn!


presentkort Liberia

Vad ska du köpa till den som redan har allt? Jag vet – rädda ett barn! Skriv ut presentkortet som är bifogat här ovanför (dubbelklicka på bilden så får du upp det i ett eget fönster och så kan du skriva ut det och klippa till det). Välj en valfri summa och skriv på kortet, sätt in pengar på SEB-konto 5206 005 13 55. Maila Magda hur mycket pengar du satt in så hon vet vad hon ska ta ut, gad_media@hotmail.com. Internationella journalisten Magda Gad har av egen kraft samlat in pengar för att rädda ett trettiotal barn som blivit föräldralösa pga ebola. De får INGENTING av de befintliga, stora biståndsorganisationerna! Kolla noga var dina pengar tar vägen om du skänker till välgörenhet! Vill du att dina pengar ska gå åt till hjälparbetare som kör vita lyxjeepar och bor på flotta hotell? Eller vill du att de mest utsatta, föräldralösa och svältande barnen ska få ta del av pengarna – direkt? Du bestämmer.

Magda har ju varit i Liberia för att skriva ett reportage om ebolans offer – de överlevande barnen, som ingen tar hand om. Denna artikel kan du läsa i CHIC nr 1. För någon vecka sedan åkte Magda tillbaka till Liberia, som privatperson denna gång och inte journalist. Hon ville följa upp vad som hände barnen som hon lärt känna och för att se att hennes hjälpinsatser verkligen efterföljs och genomförs. Jag såg till att få skicka med julklappar till dessa barn (runt 30 st) innan hon åkte. Inga stora saker (fick inte bli för skrymmande pga överviktsregler), utan underkläder, kläder, godis, anteckningsblock, pennor, leksaker, kepsar, leksaker, gosedjur. Och så skrev jag handskrivna kort till alla barn med en hälsning och en bild på mig och min familj så att de ska förstå att de inte är helt ensamma utan har en familj i Sverige också. Det tog nästan två dagar att administrera allt detta – men herregud så det var värt det! Vilken fantastisk känsla att få KUNNA ge såna här gåvor via Magda och VETA att de också kommer fram!

Att skicka presenter/saker via DHL eller post till Liberia är helt otänkbart på grund av korruption.

De här barnen har redan fått ett avsevärt bättre liv på grund av Magdas insats. Kanske har du redan bidragit till detta. Men mer pengar behövs för att hon ska kunna betala deras skolavgifter, köpa viktiga mediciner, lakan med mera.

Det här är den bästa julklappen man kan ge – slår vilken polyestertopp som helst. Jag lovar dig att du kommer att känna dig som en helare människa när du fått hjälpa till! 

Du kan läsa mer om de rörande och upprörande händelser Magda är med om under sin andra Liberia-resa i hennes välskrivna blogg: magda.cafe.se

Musa

Lille Musa med sitt paket från mig. Magda berättade att när barnen fick sina julklappar så sprang de exalterat iväg till en undanskymd plats för att öppna sakerna ifred. De är så vana vid att folk tar saker ifrån dom och ville inte riskera att någon skulle stjäla deras presenter. 

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar